2021, január 18, hétfő.

Idén mindenki a szociális irodán nyújthatja be az igénylést

Igényelhető mától a fűtéstámogatás Gyergyószentmiklóson. A feltételek nem változtak az előző évhez képest, viszont idén mindenki a polgármesteri hivatal szociális irodájában adhatja le a formanyomtatványt és a szükséges iratokat.

Mától fogadják a fűtéstámogatást igénylőket
Mától fogadják a fűtéstámogatást igénylőket

Idén is igényelhetnek támogatást azon gyergyószentmiklósi családok és egyedülálló személyek, akik távhőt, földgázt, tűzifát, szenet vagy fűtőolajt, esetleg villamos energiát használnak lakásaik téli fűtésére. Tavalyhoz képest az igénylési feltételek nem változtak – tájékoztatott közleményben a gyergyószentmiklósi városháza. Mint részletezik, mindazok igényelhetnek támogatást fával való és elektromos fűtés esetén, akiknek a családon belül az egy személyre eső nettó jövedelem legfeljebb 615 lej, a távfűtés esetében pedig 786 lej. Akik egyedül élnek, azoknál a jövedelem legtöbb 1082 lej lehet távfűtés esetén és 615 lej a fa és villanyárammal való fűtésnél. A támogatáshoz szükséges formanyomtatványt a polgármesteri hivatal Kárpátok utca 5. szám alatti székhelyén, valamint a távhőszolgáltató székhelyén vehetik át, kétnyelvű űrlap is rendelkezésre áll. A procedúra változatlan az elmúlt évhez képest, a tavaly bevezetett könnyített eljárás továbbra is érvényes, azaz az igénylők nem kell irodáról irodára járjanak a különféle igazolások beszerzéséért, a pénzügyi és a mezőgazdasági irodák az igazolásokat automatikuson kiállítják minden kérvényezőnek. Így tehát a lakóknak a fűtéstámogatási kérelmet kell csak kitölteniük, valamint mellékelniük kell a család összetételét, jövedelmet igazoló iratokat. Madaras Szidónia, a polgármesteri hivatal szóvivője azt mondta, a kérést kitöltését ajánlott a 11. oldalon kezdeni, hiszen amennyiben a család használatában van az itt feltüntetett javak közül valami, az illető személy vagy család nem jogosult fűtéspótlékra. A szóvivő megjegyezte, az idén több mint száz igénylő kellett visszafizesse a támogatást helytelen adatok, be nem vallott javak miatt. Kizáró jellegű például, ha az illetőnek 10 évnél fiatalabb személygépkocsi vagy több 10 évnél idősebb személygépkocsi, illetve haszongépjármű van a tulajdonában. A jogszabály kitér a mezőgazdasági gépekre is, traktor, arató-cséplő, olajprés, malom szerepel a jegyzékben, továbbá fafeldolgozó gépek és 3 ezer lejnél nagyobb összegű bankbetét tulajdonosa sem kaphat támogatást. Továbbá akinek 1000 négyzetméternél nagyobb belterülete van városon, illetve 2000 négyzetméternél nagyobb belterülete van vidéken, szintén nem jogosult a fűtéstámogatásra.
A saját felelősségre kitöltött formanyomtatványokat a mellékelt igazoló okiratokkal együtt a polgármesteri hivatal Kárpátok utca 5. szám alatti székhelyén, a szociális irodán lehet leadni, idén mindenki ugyanoda kell vigye az iratcsomóját.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb