Idén is virágozzék Székelyudvarhely!

12 500 tő virág, 6000 lej értékű nyeremény

151

A polgármesteri hivatal ötödik alkalommal hirdette meg a népszerű Virágos Székelyudvarhely elnevezésű programot. Az iratkozás már tegnap rajtolt, az ajándékvirágokat magán- és jogi személyek, intézmények, civil szervezetek egyaránt igényelhetik a május 7-i határidőig.

A legszebbek közé kívánkoznak. Felvirágoztatás Fotó: Facebook

Hangulatos, esztétikus, szemet gyönyörködtető környezet kialakítása – ezzel a céllal csatlakozott az Európai Virágos Városok (Entente Florale Europe) programhoz, és indította útjára öt évvel ezelőtt Szé­kely­udvarhely Polgármesteri Hivatala a Virágos Udvarhely elnevezésű programot. A város központjának, főutcáinak a szó szerinti ki- és felvirágoztatása az egyik legnépszerűbb és leglátványosabb helyi kezdeményezés, évről évre nő azoknak a száma, akik az ingyenes, színpompás egynyári virágokkal díszítik környezetüket.
– A cél továbbra is az, hogy virágos környezetet alakítsunk ki, kiemelten a városközpontba vezető főbb útvonalak mentén, ezért a megadott utcákban lakó, illetve ottani székhellyel tevékenykedő intézmények, szervezetek részesülhetnek a kiosztásra váró mintegy 12 500 ültetőcserepes virágból. A májustól augusztusig tartó vetélkedőben ugyanakkor bárki részt vehet, aki fényképet küld be a viragos@udvarhely.ro e-mail-címre a székelyudvarhelyi virágos otthonának ablakairól, erkélyeiről vagy kertjéről – mondta el lapunknak Bölöni Ildikó programfelelős.
A programban való részvétel nagyon egyszerű: akárcsak az előző években, ki kell tölteni egy űrlapot. A nyomtatvány tegnaptól már letölthető a polgármesteri hivatal honlapjáról (www.varoshaza.ro), de elvihető a városháza kapusszobájából is. A kitöltött lapot akár e-mailben, akár személyesen kell visszajuttatni a hivatalba, fontos, hogy az igénylő ne késse le a május 7-i határidőt.
Bölöni Ildikó arra is felhívta a figyelmet, hogy az előző évhez hasonlóan idén is van utcanévlista. Magánszemélyként az 1918. december 1., a II. Rákóczi Ferenc utca, az Ady Endre utca (a Függetlenség sugárútig), a Bethlen Gábor utca, a Bethlenfalvi utca, a Céhek utca, a Függetlenség sugárút, a Győzelem utca, az Iskola utca, a Kisköved utca, a Kossuth Lajos utca, a Kőkereszt tér, a Márton Áron tér, az Orbán Balázs utca, a Petőfi Sándor utca, a Szarkakő utca, a Szent Imre utca, a Sziget utca, a Tábor utca (a Függetlenség sugárútig), a Tamási Áron utca, a Tihadar bejárat, a Tompa László utca, a Tomcsa Sándor utca, a Vár utca, a Városháza tér, a Villanytelep utca és a Virág utca lakói, illetve az itt működő, tevékenykedő jogi személyek igényelhetnek virágot.
A program során idén is 12 500 virágtövet osztanak ki. A virágokat május 10-én és 11-én a XI. Dísznövény- és virágkiállítás helyszínén, a Sétatéren fogják átadni. A regisztrált magánszemélyek a 7 futómuskátlit és 7 egynyári virágot, a Kőkereszt téri, Márton Áron téri és Városháza téri igénylők 20 futómuskátlit, a tanintézmények, civil szervezetek és lakószövetségek (utcanév-megszorítástól eltekintve!) 100 egynyári virágot, a lakóközösségek, a csoportosan jelentkező lépcsőházak lakói ugyancsak 100 egynyári virágot kaphatnak, de utóbbiaknál az utcanév-megszorítást figyelembe veszik. A nyereményjátékban azok vesznek részt, akik fotón is megörökítik az ajándékvirágokkal ékes kertet, ablakot, erkélyt.
– A kiosztástól kezdődően a nyár folyamán, augusztus 13-ig küldhetik be a virágos ablakokról, erkélyekről, illetve kertekről készült fényképeket. A programban részt vevő igénylőknek minimum kettő – nyomtatást megbíró, jó minőségű – fényképpel kell igazolniuk, hogy a kiosztott virágok rendeltetésüknek megfelelő helyre kerültek. A virágos erkélyek, ablakok és kertek elnevezésű vetélkedő eredményhirdetése idén is augusztus 20-án, a Szent István-napi ünnepség részeként történik, a beküldött fényképekből, illetve a városháza fotósa által készített felvételekből válogatott kiállítással körítve. A három kategóriában különdíjasokkal együtt összesen 6000 lej értékben osztunk ki virágra és dísznövényre váltható utalványokat – tájékoztatott a programfelelős. Hozzátette: azok sem maradnak ki a programból, akik nem a fenti utcákban laknak – így nem jogosultak az ingyen elvihető virágokra –, hiszen az önerőből kivirágoztatott ablakok, kertek, teraszok kategóriában részt vehetnek a nyereményjátékban, és övék lehet az 1000, 500, illetve 300 lej értékű ajándékutalványok egyike.
A Virágos Udvarhely programmal kapcsolatos további információkkal a polgármesteri hivatal rendezvényszervezői irodáján, illetve a viragos@udvarhely.ro e-mail-címen szolgálnak.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek