Idén is várják a kiskertészeket

Csütörtökig jelentkezhetnek

28

Hargita Megye Tanácsának Vidékfejélesztési Egyesülete ismét meghirdeti Kiskertész programját a IV–VII. osztályos diákok és osztályok számára zöldségeskert létrehozása céljából. A program célja felhívni az iskolás gyerekek és szüleik figyelmét arra, hogy friss zöldségeket különösebb anyagi ráfordítás nélkül lehet megtermelni.

A Kiskertész program keretében azok a diákok igényelhetik a vetőcsomagokat – hónapos retek, fejes saláta, sárgarépa, cukkini, zöldborsó, uborka, cékla, spenót –, akik otthon szeretnék létrehozni saját zöldségeskertjüket, illetve azok az osztályok, amelyek közösen szeretnék az iskola zöldségeskertjében kipróbálni a kertészkedést. A vetőmagok igénylésének leadási határideje március 14. A vetőmagcsomagok kiosztása az igénylések alapján április 15-ig történik meg, ekkor a diákok útmutatást és hasznos információkat kapnak a vegyszermentes zöldségtermesztéssel kapcsolatosan. Az elvégzett munkáról észrevételeiket, tapasztalatai­kat, gondolataikat egy pár sorban megfogalmazva szintén eljuttatják az egyesület e-mail-címeinek egyikére vagy a megadott postai címre. A fényképes beszámolókat június 15-ig várják. A diákok, illetve osztályok az elvetett magokat gondozzák, a munkavégzés folyamatáról fényképeket készítenek, amelyeket augusztus 31-ig beküldenek a Vidékfejlesztési Egyesülethez. A beküldött beszámolók alapján szakemberekből álló bizottság kiválasztja azokat a diákokat, akik a legmagasabb osztályzatot kapják a beküldött fényképes beszámolókra, és akiknek a kiskertjét a helyszínen is megtekintik.
A Kiskertész program keretében idén is meghirdetik a facebookos versenyt, ennek keretében a kiskertet ábrázoló képre augusztus 31-ig legtöbb kedvelést gyűjtő személyt díjazzák.
A jelentkezési űrlap igényelhető a tanintézetekben, illetve letölthető a következő linkről: www.hargitamegye.ro/upload/public/Kiskertesz_2019.pdf. A kitöltött űrlapokat március 14-ig kérik elküldeni a következő e-mail-címre: karikascsilla@hargitamegye.ro vagy a következő postai címre: Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, II. emelet, 244-es iroda, irányítószám: 530140. Bővebb információ a 0740–169850-es telefonszámon igényelhető.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek