2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Idén is várják a gasztronómia szerelmeseit

Második kiadásához érkezett a borszéki multikulturális, művészeti és gasztronómiai fesztivál. A július 12–14. között zajló esemény célja ezúttal ráirányítani a figyelmet Borszék fontosságára fürdővárosként, az európai szintű gyógyturizmus piacán.

A tavaly bemutatkozott Borszék Bogrács Fesztivál a szervezők megfogalmazása szerint „multikulturális művészeti és kulináris világok fesztiválja”. Második kiadásán is három napon át kínálnak reggeltől éjfélig tartó programokat családok számára – áll a szervezők közleményében.
A test mellett a lelket is táplálják: fellép a Phoenix, az Örökség, a Semnal M, a Krypton és más együttesek, a rendezvény egyik fénypontja pedig az új kezelőbázis és wellnessközpont épületében bemutatandó kamarakoncert lesz, amelynek során Pethő Rebeka és Pethő Csaba fuvola-gitár koncertje lesz hallható.
A fesztivál központi helyszíne a „bográcsok küzdőtere” lesz, ahol több ország csapata is elkalauzol bennünket a kulináris világ változatosságába. Szlovákiai, magyarországi, moldovai, örmény, albán és iráni ízeket kóstolhatunk, és természetesen nem hiányoznak majd a székely és a pásztor jellegű bográcsos készítmények sem. Az idei kiemelt meghívott a bogrács világfővárosaként emlegetett Lendva, valamint a Magyar Népi Ízőrző Lovagrend csapata. Utóbbiak két 600 literes üstben fogják elkészíteni a magyar konyha remekműveit. A főzőversenyt vasárnap tartják.
Oktató jellegű kézműves-foglalkozások, interaktív műhelyek, helyi termékek vására, fotókiállítások és könyvbemutatók, filmvetítések, illetve különböző sportvetélkedők és bemutatók várják az érdeklődőket. A kulturális kínálat három fotókiállítást, illetve díjnyertes ismeretterjesztő filmek szabadtéri vetítését is tartalmazza. Az idei programsorozat újdonságának számítanak a könyvbemutatók: Székely Ervin Szerelmes szakácskönyv szingliknek című önéletrajzi ihletésű romantikus regényét ismerhetik meg, ugyanakkor Misztótfalusi Kis Miklós 1695-ben kiadott szakácskönyvének román fordításával kerülhetnek közelebbi kapcsolatba.
A gyermekek számára mézeskalács-rajzolás, bábukészítés és főzőtanfolyam is lesz, továbbá az érdeklődőknek lehetőségük adódik ingyenes kutyafogathajtó túrákra is.
Részletes program hamarosan a fesztivál hivatalos közösségi oldalán (https://www.facebook.com/CeaunBorsecFestival/). Szervezők: a Secvențe Kulturális Egyesület, Borszék Polgármesteri Hivatala és Hargita Megye Tanácsa.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb