Idén is pontrendszer alapján döntenek a felvételről

Közeleg a beiratkozás

165

Hamarosan lehet iratkozni a gyergyószentmiklósi bölcsődébe. A korábbi évekhez hasonlóan, idén is túljelentkezésre számítanak a bölcsődében, amit egy erre az esetre kialakított pontrendszerrel igyekszik megoldani az intézmény.

Negyven helyre várják a gyermekeket a bölcsődében. Túljelentkezés Fotók: Lázár Hajnal

Jövő héten újrairatkozás lesz a gyergyószentmiklósi bölcsődébe, majd azt követően beiratkozásra várják az érdekelt szülőket. Akár az előző években, várhatóan ismét túljelentkezés lesz, hiszen negyven hely van, de évről évre ennél jóval több gyereket íratnának be a szülők. Az intézmény éppen ezért pontrendszert alkalmaz a beiratkozásnál. A szülők foglalkoztatottsági és családi helyzete, az eltartásban lévő gyermekek száma is szerepet játszik abban, hogy mehet-e bölcsődébe a kicsi, de azt is figyelembe veszik többek között, hogy a kérvényező állandó vagy ideiglenes lakhellyel rendelkezik-e Gyergyószentmiklós területén, és a gyermeknek van-e már bölcsődébe járó testvére.

Az intézmény által közzétett beiratkozási naptár szerint május 27–31. között zajlik az újrairatkozás, erre a kérést a szülők a bölcsődében töltik ki, nincs szükség egyéb iratra, mivel a gyermekek már az intézménybe járnak. A 2019–2020-es tanévre a beiratkozás június 3–4. között zajlik. Arra, kérik a szülőket, hogy a beiratkozáshoz szükséges iratcsomót a bölcsőde székhelyén ezeken a napokon 9–13 óra között nyújtsák be. A gyermek beíratásához szükséges kitöltött formanyomtatvány mellé csatolni kell többek között a gyermek és szülők személyazonossági iratainak másolatát, jövedelmi igazolást, a családorvos által kibocsátott igazolást, oltási könyvecskét, valamint a polgármesteri hivatal által kibocsátott dokumentumot arról, hogy a kérvényezőnek folyó év március 31-ével bezárólag nincsenek tartozásai.
Nem fogadják azon családok gyermekeit, amelyekben az egyik szülő gyermeknevelési szabadságon van. Továbbá nem veszik figyelembe azon szülők kérvényét, akik nem rendelkeznek gyergyószentmiklósi lakhellyel. Nem fogadják el az orvosi igazolással nem rendelkező gyerekek ügycsomóját, és elutasítják mindazon jelentkezőket, akik elmulasztják a szükséges dokumentumok bármelyikének is a felmutatását. A bölcsődébe felvett gyermekek névsorát június 10-én függesztik ki, az elbírálások megóvására másnap 8–13 óra között lesz lehetőség. A végső eredmények június 14-én várhatók. A beiratkozási formanyomtatvány és a beiratkozáshoz szükséges iratok beszerezhetők a bölcsőde székhelyén. A döntési kritériumok alkalmazása csak abban az esetben lép érvénybe, amennyiben a rendelkezésre álló beiratkozási helyek betelnek. Bővebb információt telefonon kérhetnek az érdeklődők (0266–364484).

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek