Idén is létrehozták a tojáskiállítást

Lorántffy Zsuzsanna Nőegylet

44

Tavaly szervezett első alkalommal tojáskiállítást a gyergyó­szentmiklósi Lorántffy Zsuzsanna Nőegylet, az idei tárlatot tegnap nyitották meg a látogatók előtt. A szervezet egyébként nemcsak kiállítással, hanem tojásfával is megajándékozza a várost a húsvéti időszakban, amelyet ebben az évben is a virágvasárnap előtti szombattól kezdődően csodálhatnak meg a járókelők.

Tojáskiállítás. Hagyományt teremtettek belőle Fotó: Szabó Nagy Klára

A nőegylet egyik tagjának fejéből pattant ki az ötlet, hogy a fadíszítéshez olyan sok szép tojást készítenek, hogy akár egy kiállítást is szervezhetnének. Az ötletet gyorsan megvalósítássá alakították, tavaly pedig első alkalommal nyitották meg a szervezet tojáskiállítását.
Az idei tárlat tegnap délutántól szombatig látogatható a Lorántffy Zsuzsanna Nőegylet székhelyén (Szabadság tér 16.), a felhozatal pedig ezúttal sem kisebb, hisz 410 darab különféle díszítésű tojást tekinthet meg a látogató. A szervezet elnöke, Jánosi Gabriella lapunknak azt mondta, hagyományos, illetve modern technikákkal készített tojásokat is találunk a kiállítottak között, ugyanakkor különböző szárnyasok tojásait használták fel, így liba, kacsa, pulyka, tyúk, liliputi tyúk, fácán, galamb és fürjtojás is megtalálható.
Idén a tojásfára is bővítették az állományt, ami azt jelenti, hogy kétezernél is több tojást raknak szombat délelőtt az ágakra.
– Nagyon hangulatos délutánokat, estéket töltöttünk a tojások elkészítése közben, a nőegylet egyik tagja meg is jegyezte, hogy mi egymás pszichológusai vagyunk – fogalmazott lapunknak Jánosi Gabriella.
A gyergyószentmiklósi Lo­ránt­ffy Zsuzsanna Nőegyletet egyébként hivatalosan 1991-ben jegyezték be, a külső tagokkal együtt húsz-huszonöt főt számlál, igencsak tág tevékenységi körébe pedig főként jótékonysági megmozdulások tartoznak.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek