Idén is lesz ifjúsági gombásztábor

Le a kalappal!

382

Az utóbbi hetek csapadékos időjárásának köszönhetően gomba nő az erdőben, a mezőkön és még a fűzfák törzsén is virít egy-egy sárga gévagomba. Ahhoz nyújt mankót az idei gombásztábor, hogy mit érdemes leszedni és felhasználni.

Immár harmadik éve hirdeti meg a Sekler Sound Egyesület a „Le a kalappal! ifjúsági gombásztábort”. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által támogatott egyhetes sátortáborra július 1–6. között kerül sor a zeteváraljai víztározónál (a tábor helyszínéhez egy 180 négyzetméteres teljesen felszerelt nyaraló is tartozik), de a gombásztúrák alkalmával a térség több erdős területére is ellátogatnak – adja hírül az egyesület közleménye. A szervezők érdekeset, maradandót, szórakoztatót és valami mást szeretnének adni a diákoknak. Éppen ezért minden olyan 9 és 17 év közötti fiatal jelentkezését várják a nyári táborba, aki játékosan szeretne tanulni a gombákról, túrákon venne részt és a természetben töltene – szülők nélkül –egy hetet. A napi gombásztúrák mellett nagyon sok gombás játék szerepel a programban, de lesz strandolás, medveles és szarvasgombagyűjtés is, erre kiképzett kutyákkal.
„Napjainkban kiveszni látszik az a tudás, amit eleink gyerekként szívtak magukba a gombákkal kapcsolatosan. Nagyon sok gyógyhatású és fogyasztásra kimondottan alkalmas példány van, amit alig gyűjtenek az emberek, inkább az üzletekben vásárolják meg azt a 4-5 fajt, ami a kínálatban van. Remélhetőleg, ha fiatalon megszerzik ezt a tudást, talán gombaszakértőként kamatoztatják azt, amit a táborban elsajátítottak” – áll a meghívóban.
Jelentkezni vagy bővebb információkat kérni a seklersound@gmail.com címen vagy a 0729–998259-es telefonszámon lehet.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek