Idén is követhetők a hókotrók

Téli útkarbantartás

45

Hargita Megye Tanácsa idén is alkalmazza a tavaly bevezetett gyakorlatot a téli karbantartá­sok követhetősége és a munkálatok ellenőrzése érdekében. Így idén is online követhető lesz a lakosság számára a téli karbantartással megbízott cégek hókotró járműveinek mozgása.

Havas alcsíki út. Tökéletesítik a tavaly bevetett nyomkövető rendszert Fotó: Archív

Hargita Megye Tanácsa a keretszerződés értelmében érvényes téli karbantartási szerződéssel rendelkezik, múlt pénteken pedig aláírták a nyomkövetőket biztosító céggel is a szerződést.
A ploiești-i székhelyű Evo­Tracking Kft. a 19 ezer lej fejében bérbe adott eszközöket felszereli a járművekre, és működteti az online felületet, amelyen majd a lakosság is követheti a járművek mozgását. A tavalyi tapasztalatokból tanulva idén 45 olyan járműre szerelik fel az eszközöket, amelyek ténylegesen részt vesznek a téli karbantartásban, így nem áll fenn az a helyzet, amikor a rendszer olyan járműveket is mutat, amelyek nem hagyják el a karbantartást végző cég udvarát.
Ugyanakkor a későbbiekben mobiltelefonos alkalmazáson keresztül is követni lehet a járműveket.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hozzátette, a megyei utakra felszerelt kamerákat is szeretnék összekötni majd a rendszerrel, hogy követhetők legyenek a lakosság számára is az útviszonyok, és könnyebben lehessen megtervezni az utazást.
– Szeretnénk felkérni a lakosságot, hogy ebben az évben is közösen vigyázzunk útjainkra és felügyeljük a karbantartást. Idén 6,8 millió lejt költünk a megyei utak téli karbantartására, amely a lakosság minél szélesebb bevonásával jól elköltött pénz lesz – közölte a tanácselnök. Megjegyezte: ez az összeg az országúthálózatra költött pénznek csak töredéke, így nem tudják vállalni, hogy mindig „feketére” takarítják az utat.
A GPS-eszközöket a napokban felszerelik a járművekre, és a http://hargitamegye.ro:8090/saswidget/harta.html linken lesz követhető a hókotrók mozgása.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek