Idén is indul a karitatív program

Tartós élelmiszert gyűjtenek

63

Van, aki bőven ad, mégis gazdagabb lesz – ezzel a mottóval hirdették meg idén Együtt Egymásért – Szentmiklósiakért nevet viselő adománygyűjtési programot Gyergyószentmiklóson. Az önkormányzat szociális osztályának kezdeményezéséhez idén is több mint negyven civil és egyházi szervezet csatlakozott.

Minél több családnak vinnének élelmiszercsomagot Fotó: Lázár Hajnal

Sikertörténetnek nevezte Nagy Zoltán polgármester az adománygyűjtő programot, amelyet öt esztendeje évente megszerveznek a karácsony közeledtével, hogy tartós élelmiszerekből összeállított csomaggal segítsék a rászoruló családokat. A polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársai azt tapasztalták, hogy az adventi időszakban az emberek szívesen adnak sajátjukból azoknak, akiknek kevesebb jutott. Sokan nélkülöznek, s voltak évek, amikor előfordult, hogy míg egy család több helyről is kapott tartósélelmiszer-csomagot, másokról teljesen megfeledkeztek.
Az Együtt Egymásért program révén szeretnének hidat képezni az adományozók és a rászorulók között. A szociális osztály részletes adatokkal rendelkezik a szegénység sújtotta családokról, helyzetüket időről időre ellenőrzik is, így az adomány a lehető legjobb helyre kerül.
– Több mint negyven civil és egyházi szervezet, baráti közösség csatlakozott idén a programhoz, hogy közösen minél több városlakót megszólítsunk – fogalmazott a polgármester, és hozzátette, arra számítanak, hogy idén is több száz családnak sikerül majd csomagot vinni.
A program védnöke Mátyás István, a gyergyószentmiklósi református közösség idén beiktatott lelkésze.
– Létezik egy másfajta gazdagság, mint amit megszoktak az emberek: a lelki gazdagság, ez erősödik egy ilyen program által, amit én is nagyon szívesen támogatok – fogalmazott a védnök.
A program idei kiadása pénteken rajtol, a megnyitót a megszokott módon a Sláger Centerben tartják 17 órától. Egymás után négy szombaton fogadják majd örökbe a gyűjtőpontot a civil szervezetek, de hétköznap is lehet adakozni egy főtéri és egy, a Bucsin negyedben található üzletben, illetve a szociális osztály Kárpátok utcai székhelyén.
Tavaly egyébként 320 család asztalára került bőséges élelmiszercsomag a városlakók felajánlásaiból. Idén újra készült felmérés, közel 350 család szerepel a szociális osztály listáján.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek