Idén is a Coronáé a THL-kupa

Ismételni tudtak a barcaságiak

53

Akárcsak a tavaly, az idén is a Brassói Corona utánpótláscsapatai nyerték meg a jégkorong Erdély-kupát. A második helyet a Felcsík SK hokisai szerezték meg, a harmadik helyen pedig az ISK Csíkszereda sportolói végeztek. Az U12-es és az U14-es korosztály számára a pontvadászat október elején kezdődik.

Akárcsak a tavaly, idén is a barcaságiaké lett a jégkorong Erdély-kupa Fotó: Sándor Erika

Harmadik alkalommal szer­vezte meg a Hargita Me­gyei Jégkorong Egyesület (HMJE) a jégkorong Erdély-kupát (THL-kupa) az U12-es és az U14-es csapatok számára, amelyet, akárcsak az előző kiírásokban, Csík­sze­reda Megyei Jogú Város Ön­kormányzata támogatott. A se­lej­tezőtornákat követően a legjobb négy csapat jutott a négyes döntőbe mindkét korosztályban, az elődön­tőket és a helyosztókat a csík­sze­re­dai Vákár Lajos Műjégpályán tartották.
Elsőként az U12-es korosztály küzdelmeit rendezték, a selejtezőkben az ISK Gyergyószentmiklós I. és II., az ISK Csíkszereda I. és II., a Felcsík SK, a Brassói Corona, a Kézdivásárhelyi KSE-Bikák, az Olimpia Ploiești, a Bukaresti Triumf és a Csíkszentimrei Alcsík játszott, a csapatokat két csoportba sorolták a szervezők, a selejtezőket pedig Gyergyószentmiklóson és Csík­karcfalván rendezték. Ezt követően immár a Vákár Lajos Műjégpályán szeptember 7-én játszották az elődöntőket, majd egy nappal később a helyosztókat.
Az U14-es korosztályban – akárcsak a kisebbeknél – két csoportra osztották a résztvevőket, a selejtezőknek pedig a gyergyószentmiklósi és a csíkkarcfalvi műjégpálya adott otthont. Az ISK Gyergyószentmiklós két csapattal, a Brassói Corona, a VSK Székelyudvarhely, a Felcsík SK, az ISK Csíkszereda és a Sepsiszentgyörgyi KirályPingvinek mellett az Olimpia Ploiești és a Bukaresti Triumf közös csapata nevezett a Transylvanian Hockey League-Cup, azaz a jégkorong Erdély-kupa küzdelmeibe. A csoportok első két helyezettje jutott a négyes döntőbe, melynek szeptember 14-én és 15-én a Vákár Lajos Műjégpálya adott otthont.
Érdekesség, hogy mind a két korosztályban ugyanaz a négy klub – Brassói Corona, Felcsík SK, ISK Csíkszereda és ISK Gyer­gyó­szentmiklós – jutott a négyes döntőbe és először fordul elő a jégkorong Erdély-kupa történetében, hogy mindkét korosztályban azonos legyen a végső sorrend.
Az U12-es korosztályban az elődöntőben a Corona egy tucat gólt vágott az ISK Csíkszeredának, míg a Felcsík SK is eljutott tíz találatig az ISK Gyergyószentmiklós ellen. A kisdöntőben szoros volt a Csík–Gyergyó meccs, amelyet végül a megyeszékhelyiek nyertek, a fináléban pedig újabb tízgólos meccsen lett háromszoros Erdély-kupa-győztes a Corona.
Az U14-eseknél sem tudott gólt lőni a Coronának az ISK Csíkszereda, viszont küzdelmes meccset vívott a másik döntős helyért a Felcsík SK és az ISK Gyergyószentmiklós, amelyet végül a csíkkarcfalviak nyertek. A kisdöntőben a csíki SIK legyőzte a gyergyói ISK-t, míg a Corona megvédte címét. Mindkét korosztályban a döntő tornán részt vevő csapatok legjobb hokisát a Karesz Sport 100 lejes vásárlási utalvánnyal díjazta.
A kupaküzdelem első kiírásában, 2017-ben az ISK Csíkszereda mindkét korosztályban döntős volt, ám mindkettőt elveszítette, U12-ben a Brassói Corona, U14-ben az ISK Gyergyószentmiklós ellen. Tavaly némi meglepetésre a Brassói Corona mindkét korosztályban győzött, idén pedig ismételni tudtak a barcaságiak, mi több, az U12-es korosztályban mindhárom kiírását megnyerték a jégkorong Erdély-kupának. Szintén kuriózum, hogy a két évvel ezelőtti U12-es korosztályú Corona hokisai idén az U14-esek között küzdöttek és nyertek.

Eredmények
U12. Elődöntők: Corona – ISK Csíkszereda 12–0, Felcsík SK – ISK Gyergyószentmiklós 10–1. Kis­döntő: ISK Csíkszereda – ISK Gyer­gyószentmiklós 4–3. Döntő: Corona – Felcsík SK 7–3.
U14. Elődöntők: Brassói Corona – ISK Csíkszereda 7–0, Felcsík SK – ISK Gyergyószentmiklós 3–2. Kisdöntő: ISK Csíkszereda – ISK Gyergyószentmiklós 6–3. Döntő: Corona – Felcsík SK 6–2.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek