2021, január 26, kedd.
custom_html_banner1

Idén befejeznék a munkát

Két éve kicserélték a székely­udvarhelyi Templom utcában a hidat, tavaly pedig hozzáláttak az utca felső részének felújításához, amit a tervek szerint módosításokkal, de idén befejeznek. A lakók innen a járdát hiányolták, erre kell megoldást találni, ugyanakkor az idei tervek közé tartozik az utca elejének teljes aszfaltozása is.

Mély gödör a Templom utcában. Véget vetnének a gondoknak Fotó: Lőrincz Csaba
Mély gödör a Templom utcában. Véget vetnének a gondoknak Fotó: Lőrincz Csaba

A székelyudvarhelyi Templom utca felújítása még 2013-ban elkezdődött, a munkálatokat már akkor úgy tervezte a helyi önkormányzat, hogy több szakaszra bontja: első körben a régi fémszerkezetű hidat cserélték le, míg tavaly az utca felső részét modernizálták részben. A lakók ugyanis időközben jelezték, mindenképp igény van az utca e szakaszán egy járdára, amit ugyan korábban a tervekbe foglaltak, de az út szélessége miatt nem tudtak kivitelezni. A városvezetőség a helyzet orvoslására egyébként azzal a kompromisszumos megoldással állt elő, hogy a lakók adjanak egy métert saját területükből, ahová kialakíthatják a gyalogosfelületet. Ebbe az utca lakói közül csak egy tulajdonos egyezett bele.
A híd cseréjekor ugyan leaszfaltoztak egy 50 méteres szakaszt az utca elején is, a tél folyamán több nagy kátyú is keletkezett az úttesten, többek közt a híd közvetlen közelében, amit ugyan többször is javítottak már hidegaszfalttal, de nem sikerült teljesen orvosolni a bajt. A tervezett aszfaltozásokról Bálint Attila, a hivatal sajtóreferense nem tudott részletes információkkal szolgálni, de arról biztosította az ott lakókat, hogy az utca felújítási munkálatait „még az őszig befejezik”, amibe beletartozik az utca elejének teljes aszfaltozása is.

Berkeczi Zsolt

Kapcsolódó cikkek:

14,355RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb