2021, január 15, péntek.

Idén befejezik az útburkolat és a parkolók felújítását

Másfél hónapig dolgozik még a kivitelező a téli szünet előtt a csíkszeredai Gyermek sétány felújításán. Az építőtelep lezárása előtt az Ing Service Kft. az útburkolat és a parkolók felújítását fejezi be a lakótelepen – nyilatkozta lapunknak Hosszú Előd projektfelelős.

December már új aszfaltutakat talál a lakótelepen. Hamarosan a parkolókat is átadják
December már új aszfaltutakat talál a lakótelepen. Hamarosan a parkolókat is átadják

Az időjárás függvényében, de legkésőbb december közepéig tudnak dolgozni az építőtelepen, addig 90 százalékban teljesítettnek akarják tudni az útépítési munkálatokat, illetve a régi és az újonnan kialakított parkolókat – ismertette a Gyermek sétány felújításának munkatervét a következő időszakra vonatkozóan Hosszú Előd. A projektfelelős szerint a helyszínen jelenleg is az útburkolat alapozásán dolgozik a kivitelező, a ballaszt- és a törtkőréteg terítését követően elkezdődhet a felületek aszfaltozása.
– November végéig el kell készüljünk az aszfaltszőnyeg leterítésével, és szintén ekkor kell használatba adjuk a parkolóhelyeket – tette hozzá Hosszú.
A negyedben eddig a Testvériség sugárút felső részén és a Tudor Vladimirescu utcában készült el a kivitelező két parkolótér felújításával, a frissen aszfaltozott felületeket már használatba is vették az autósok.
– A lebontott garázsok helyére tervezett új és a már meglévő régi parkolókkal együtt hozzávetőlegesen négyszáz parkolóhelyet alakítunk ki a lakónegyedben – részletezte a projektfelelős.
Az útburkolat és parkolók felújításával párhuzamosan a közvilágítási rendszer korszerűsítésén is dolgozik az Ing Service, a vezetékek lefektetése miatt pedig a Gyermek sétány egy részén szünetel a közvilágítás.
– Szakaszokra felosztva dolgozunk a negyedben, ezért nem működik a lakótelep néhány részén a közvilágítás. Még december előtt a földbe helyezzük a villanykábeleket, és ezzel megszűnik a lakónegyedben a szolgáltatás kimaradása – ígérte Hosszú.
A kivitelező tervei szerint december közepéig nem áll le a munka az építőtelepen, a téli szünetet követően pedig várhatóan márciusban folytatódik a Gyermek sétány felújítása.

Pál Bíborka

Kapcsolódó cikkek:

14,312RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb