Idén befedik az épületet

Márton Áron Kulturális Központ

460

A kivitelező immár két hete dolgozik a helyszínen, és a munkakezdéskor vállalta, hogy – a bürokratikus akadályok miatt megcsúszott kivitelezés ellenére – a decemberi határidőre szinte teljes egészében elvégzik az idénre előzetesen kitűzött munkát. Ennek értelmében a csíkszeredai kulturális központ épülete év végére pirosban már állni fog, befedik, és a gépészeti munkát is elkezdik.

Elkezdődött a rég várt építkezés. Ledolgozható a hátrány

Darvas-Kozma József esperes, a munkát megpályázó Szent Kereszt római katolikus plébánia plébánosa lapunknak elmondta: érződik ugyan, hogy az érvénytelenített városrendezési terv (PUG) miatti urbanisztikai fennakadások hátráltatták a megvalósítást, de a kivitelező Impex Aurora Kft. ennek ellenére is vállalta az idénre tervezett munkák elvégzését, szinte teljes mértékben.
– Június 21-én kezdődött el a kivitelezés, és ezen a héten várhatóan befejezik a régi alapozás födémének az eltávolítását. Az alapokat tudjuk használni, de a födémet épületgépészeti munkák miatt le kell bontanunk. A kivitelező azt ígérte, hogy az eredeti ütemtervnek megfelelően a decemberi elszámolási határidőig az épület pirosban állni fog, befedik, elkészül a központot a Segítő Mária Gimnázium bentlakásával összekötő épületszárny is, a gépészeti munkák közül elvégzik mindazt, ami a falba vésett vezetékeket érinti, elkezdődik a belső vakolás, és a nyílászárók is a helyükre kerülnek – részletezte az esperes-plébános.
A korábbi elképzeléshez képest várhatóan elmarad viszont idénről a fűtésrendszer és a szaniterek elemeinek a beszerelése, valamint a szigetelés.
A Márton Áron Kulturális Központ multifunkcionális épületére 350 millió forintos (közel 5 millió lejes) magyar kormánytámogatást nyert a plébánia.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.