2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Ideiglenesen új alpolgármestere van Csíkszeredának

Antal Attila válláról le kell venni bizonyos terheket – így indokolta Füleki Zoltán a Csíkszeredai Városi Tanács múlt pénteki döntését, miszerint személyében ideiglenesen új alpolgármestert választanak. Mint elhangzott, ő azokat a feladatköröket veszi át, amelyeket Antal Attila alpolgármesterként gyakorolt.

Ülésezik az önkormányzati testület. Hatáskör-átcsoportosítás Fotó: Balázs Árpád
Ülésezik az önkormányzati testület. Hatáskör-átcsoportosítás Fotó: Balázs Árpád

[dropcap]R[/dropcap]áosztanám Füleki Zoltánra a szociális, tanügyi, kulturális, illetve rendezvényszervezési feladatköröket, így én jobban tudok majd koncentrálni azokra a feladatokra, amelyek Ráduly Róbert Kálmán, illetve Szőke Domokos hiányában rám hárulnak – jelentette ki a múlt pénteki tanácsülést követően Antal Attila, Csíkszereda polgármesteri jogkörökkel felruházott alpolgármestere.

Ideiglenesnek szánt megoldás
Azt mondta: egyelőre csak addig terveznek, amíg Szőke visszatérhet a hivatalába, addig ő polgármesteri jogkörökkel felruházott alpolgármesterként, Füleki pedig alpolgármesteri jogkörökkel felruházott tanácsosként tevékenykedik.
– Ez kényszerhelyzet, és nem mondhatom, hogy örülök neki. Bárcsak azt mondhatnám, hogy Ráduly Róbertet is visszavárjuk, de azt mondom, hogy Szőke Domokost visszavárjuk – mondta Füleki Zoltán.
Hozzátette: mind a tanács RMDSZ frakciója, mind az RMDSZ városi küldötteinek tanácsa azt a döntést hozta, hogy Antal Attila legyen az, aki továbbviszi a polgármesteri megbízatást.
Füleki egyébként egyedüli jelölt volt erre a tisztségre, és a tanácsülésen jelen lévő önkormányzati képviselők, pártszínektől függetlenül, egyhangúlag adták rá voksukat.
A testület tagjai ezen az ülésen hivatalosan is tudomást vettek Ráduly Róbert Kálmánnak a lemondásáról.
Elszállítani nem, bilincselni igen
Döntöttek a tanácsosok arról, hogy a jelenlegi üzemeltetővel kötött egyezség alapján, szeptemberre halasztják a Szakszervezetek Művelődési Házának átvételét, elfogadták a Goscom új, a 2015–2018-as időszakra szóló termo-stratégiáját, illetve a hőenergia új előállítási és elosztási árát. Azt viszont nyomatékosan hangsúlyozták, hogy ez nem befolyásolja a hőenergia lakosságnak számlázott árát, így az idén fűtésár-emelkedésre elméletileg nem kell számítaniuk a csíkszeredaiaknak.
– Azért csak elméletileg, mert a gázár emelkedését nem látjuk előre – magyarázta Magyari Zoltán tanácsos.
Kisebb vitát szült a parkolási rendszerre vonatkozó tanácsi határozat módosítása. Miután az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek ítélte a tilosban parkoló járművek elszállítását, így ezt ki kellett iktatni a város parkolási szabályzatából is. A Néppárt és a Magyar Polgári Párt tanácsosai azt szerették volna, ha ezúttal a kerékbilincselés is kikerül, mert, meglátásuk szerint, ez nem jogszerű. Végül a kerékbilincselés maradt, azzal a javaslattal Antal Attila részéről, hogy beszéljék meg a módosító indítványokat, és egy következő tanácsülésre dolgozzanak ki a témában határozattervezetet, amelyet a testület támogatni tud. Napirenden szerepelt a város bölcsődéjébe való beiratkozás új kritériumrendszerének elfogadása is. A téma kapcsán Antal Attila azt mondta, a régi igazgató dicstelenül távozott az intézmény éléről, és esetében minden bizonnyal bűnügyi következmények is várhatók.

Forró-Erős Gyöngyi

Kapcsolódó cikkek:

14,352RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb