Ideiglenes beruházási listát fogadott el a város

63

Ideiglenes beruházási listát fogadott el Csíkszeredai Megyei Jogú Város Önkormányzati Testülete tegnapi rendkívüli ülésén, mivel szeretnék néhány fontos beruházásnak elindítani a közbeszerzési eljárását.

Elindítanák a közbeszerzéseket Fotó: László F. Csaba

Csíkszereda város 8 millió lej többlettel zárta a 2016-os évet, az előző évekből pedig további 44 millió lejt takarított meg – számolt be az intézmény anyagi helyzetéről az ülés elején Füleki Zoltán alpolgármester. Az önkormányzati testület az előző évek többletéből megmaradt 52 millió lejt foglalta ideiglenes beruházási listába, amelyet tegnap rendkívüli ülésen fogadtak el.
– Azok a beruházások kerültek fel a listára, amelyeknek minél hamarabb el szeretnénk kezdeni a közbeszerzési eljárását: többek között a középületek hőszigetelésének pályázati dokumentációja, a Zsögödi Nagy Imre utca felújítása, a kerülőút déli részének a kisajátítási és parcellázási dokumentációja – nyilatkozta a sajtó képviselőinek Füleki Zoltán.
Az ideiglenes beruházási listán egyébként szerepel a kormányalapból támogatott huszonegy tömbház hőszigetelése: a Brassói út 6., 9A/B, Hargita utca 11., Octavian Goga 2., 4., Mihai Eminescu 2-4., Kossuth Lajos utca 46., 37., Lendület sétány10., Testvériség sugárút 13., 16., 28., Mihail Sadoveanu 34., 33/D, Nicolae Bălcescu 7., Kőrösi Csoma Sándor utca 3/A, Tető utca 9/B, 20/A és a Temesvári sugárút 53/A. A felsorolt tömbházak egy részének az egyik lépcsőházát egy korábbi programból már hőszigetelték, viszont ezek közt nem szerepelnek a részben EU-s alapokból hőszigetelendő tömbházak.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.