szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Idegenlégiósokkal erősítettek

Négy összecsapással pénteken elkezdődnek a jégkorong Erste Liga küzdelmei. A rajtot megelőzően sajtótájékoztatót tartottak Budapesten, ahol a liga vezetői mellett a csapatok is képviselték magukat.

Start az Erste Ligában. A legjobb példát mutató játékost is díjazzák

A címvédő FTC-Telekom és a legutóbb döntős Csíkszeredai Sportklub mellett a Brassói Corona, a Dunaújvárosi Acélbikák, a Fehérvári Titánok, az UTE, a Schiller-Vasas HC, a DEAC, a Gyergyói HK és a Hokiklub Budapest indul. Az előző idénybeli mezőnyhöz képest egy hiányzó van, a Vienna Capitals farmcsapata. Négy együttes – a Dunaújvárosi Acélbikák, a Gyergyói HK, a Brassói Corona és az SC Csíkszereda – új edzővel vág neki a bajnokságnak. Újabb NHL-es és KHL-es tapasztalattal rendelkező légiósokat is láthatnak a nézők a pályákon a tehetséges fiatalok mellett.
„Az új szezonban sok csapat pályázik arra, hogy a 22 év után a trónra került FTC-Telekomot letaszítsa onnan, ennek megfelelően mindenhol komoly erősítések történtek, így megjósolhatatlan a liga végkimenetele” – fogalmazott Szőke Álmos, az Erste Liga elnöke a sorozat szerdai sajtótájékoztatóján. Megemlítette: Győr is bekapcsolódik a magyar jégkorong vérkeringésébe. A klub arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az idény során a Fehérvári Titánok csapata 12 hazai találkozóját fogja ott játszani az 1800 fős csarnok későbbi átadását követően.
Szabados Richárd, a liga alelnöke és a névadó szponzor képviselője kiemelte: a harmadik közös szezont kezdik meg. Az elmúlt idényben a korábbiakhoz képest több mint 30 ezerrel nőtt a nézőszám, és bár idén kevesebb csapat vesz részt a ligában, a cél: még több embert a sportág mellé állítani, még több szurkolót kicsábítani a jégcsarnokokba, a meglévő drukkereket pedig még jobban kiszolgálni. Ebben az idényben a legtehetségesebb, a legsportszerűbb, illetve a magatartásával, hozzáállásával, illetve munkavégzésével legjobb példát mutató játékost is díjazzák majd.
Papp Gábor, a Ferencváros elnökségi tagja leszögezte: a klub célkitűzése a bajnoki cím megvédése és az Erste Liga megnyerése másodszor is. Az Újpest szakosztályvezetője, Dömötör Róbert pedig a tavalyi elődöntős szereplés túlszárnyalását fogalmazta meg elvárásként. A legutóbb döntős Csíkszeredánál ismét a fináléba jutás a cél.
Az alapszakasz négy találkozóval rajtol pénteken: a címvédő FTC-Telekom a Gyergyói HK-t látja vendégül, az UTE a Hokiklub Budapesttel játszik, míg a Fehérvári Titánok a Dunaújvárosi Acélbikákkal találkoznak. A Schiller-Vasas lesz az első csapat, amely erdélyi túrára indulhat, a Brassói Coronával a nyitónapon, a tavalyi döntős Csíkszeredával másnap játszik majd.

HN-összeállítás

Előző cikkdráMa, mai témákkal
Következő cikkSzínes kínálat

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb