csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Idegenben nyertek: Fontos három pontot hozott az FK

Jelentős sikert aratott az FK Bukarestben

Hétközi fordulót rendeztek a román labdarúgó másodosztályban, ahol az FK Csíkszereda a nemrég még első ligás Bukaresti Daco-Getica otthonában lépett pályára. Majzik gólja döntött.

Fontos volt, hogy ponttal, vagy pontokkal térjen haza az FK Csíkszereda a labdarúgó másodosztály hétközi fordulójából, amely során a Bukaresti Daco-Getica ellenfele volt. A fővárosi alakulat nemrég még az első ligában vitézkedett, ahol maradandót nem alkotott, csupán arról maradt emlékezetes, hogy Bukaresti Juventusként név és címer használati cirkuszba keveredett az olasz Juventus Torinóval, amely pert el is veszítették.
A tavalyi szezonban még a másodosztály középmezőnyében végeztek, hogy idén már a kiesés elől meneküljenek. Csakúgy, mint az FK. Így mondhatni kiesési rangadó volt, amelyen végül a csíki csapat végig irányítani tudott, és a 15. percben egy Majzik-akció góllal végződött. A szélső egy beívelést szeretett volna véghezvinni, de a labda lecsúszott a lábáról, amely a hálóban kötött ki. A folytatásban is az FK állt jobban a lábán, és további kis helyzeteket jegyezhettünk fel.
A második félidő már kiegyensúlyozottabb játékot hozott, és mindkét kapu előtt adódtak kisebb-nagyobb helyzetek. Ebből a legnagyobb a hazaiak előtt adódott a 76. percben, amikor 16 méterről egy szabadrúgást végezhettek el, de Bordás jól helyezkedett és védeni tudta a sorfal mellett elsuhanó labdát. A hajrá az FK-t kapta támadásban, Majzik nagyon közel járt a második góljához, de szabadrúgása a kapufán csattant.
Végül ez nem befolyásolta a három pont sorsát, amelyet bezsebelt a csíki csapat és elmozdult a kieső helyről. A hétvégén, szombaton a Bukaresti Rapid érkezik Csíkszeredába.
Eredmény, 12. forduló: Bukaresti Daco-Getica – FK Csíkszereda 0–1 (0–1) /Majzik (15.)/.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,233RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb