Idegenben maradt alul a VSK

Vereséggel kezdtek

14

Nem a legjobban sikerült a bajnoki rajt a VSK Csíkszereda férfi kosárlabda-csapatának. A csíkiak szombaton Târgu Jiuban vendégszerepeltek, s noha az első negyedet megnyerték, a nagyszünet után elbizonytalanodott a csapat, és végül huszonhárom ponttal a házigazdák győztek.

Vereséggel indította a 2018/2019-es hazai kosárlabda-bajnokságot a VSK Csíkszereda. Noha a nagyszünetig a csapat vezetett, a harmadik negyed katasztrofálisan sikerült a csíkiaknak, így az ACS Târgu Jiu szerezte meg a győzelmet. A VSK edzője szerint támadásban vétettek rengeteg hibát a harmadik játékrészben.
A szombaton Târgu Jiuban rendezett mérkőzést nagyon jól kezdte a VSK, gyakorlatilag az első perctől vezettek, az első játékrész közepén tizenkét pontos előnyük volt, ezt sikerült hétre faragnia a házigazdának. A második negyed elején visszaállt a tízpontos csíki előny, ám ezt követően kissé megtorpantak a vendégek, köszönhetően néhány játékvezetői ítéletnek is, ezt pedig kihasználta a házigazda, felzárkózott, majd egyenlített és a vezetést is átvette, ám a nagyszünetre mégis egypontos csíki előnnyel mehettek a csapatok.
A szünet nem tett jót a VSK játékosainak, a harmadik negyedben védekezésben és támadásban is nagyon sokat hibáztak, gyakorlatilag itt ment el a győzelem.
– Szépen kidolgoztuk a helyzeteket, majd a gyűrű alatt megmagyarázhatatlan hibákat követtünk el. Még a kihagyhatatlan helyzeteink is kimaradtak, mindössze kétszer találtunk a gyűrűbe – nyilatkozta lapunknak Lászlófy Botond. A VSK edzője hozzátette, a játékosok összpontosításának hiánya okozta a vereséget.
Eredmény: ACS Târgu Jiu – VSK Csíkszereda 74:51 (9:16, 26:20, 16:4, 23:11). A csíki pontszerzők: Simeunivic 15 p. (3×3), Medgyesy 13 p. (1×3), Ostojic 13 p. (1×3), Olariu 4 p, Nagy Sándor 3 p. (1×3), Magusar 2 p., László Arnold 1 p.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.