szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Idegenben kellene kiharcolni a továbbjutást: Vereséggel kezdtek a kosarasok

Remek kezdés után a sérülések is befolyásolták a VSK Csíkszereda szombat esti meccsét, amely vereséggel zárta a hazai kosárlabda Románia-kupa első fordulójának odavágóját. A mutatott játék alapján Medgyesen akár a továbbjutást is kiharcolhatja a csíki csapat.

A játék képét tekintve nem várt vereséggel zárta a VSK Csíkszereda a 2019/2020-as hazai férfikosárlabda-idény első hivatalos meccsét. Lászlófy Botond tanítványai jól kezdték a Medgyes elleni Románia-kupa-mérkőzést szombaton, ám a sérülések miatt a csíki edző a cseréket nem úgy használhatta, ahogy azt előre eltervezte, így a vendégek átvették a meccs irányítását és behúzták a győzelmet.
Az Erőss Zsolt Arénában zajlott összecsapáson az első pontokra közel egy percet kellett várni, a csíkiak két perc után 5:0-ra elhúztak, majd ugyan egy pontra faragták a medgyesiek hátrányukat, Lászlófy Botond tanítványai zsinórban újabb hét pontot szereztek, és az első negyed felénél már 12:4-re vezettek. A vendégek ugyan kettőt faragtak a hátrányukból, ám ezt követően újabb egy percig nem dobott kosarat egyik gárda sem, majd a medgyesi játékosok két triplával és egy duplával megfordították az állást és előnyüket is hamar tudták növelni, amely az első játékrész végéig hét pontra nőtt. A második negyed elején a medgyesiek tovább növelték előnyüket. A nagyszünetre valamelyest faragott hátrányából a hazai csapat, ám elvesztette Medgyesy Robertet, aki a tavalyi súlyos sérülését követően ugyan felépült, de szombaton két alkalommal is rosszul esett el a pályán, így kénytelen volt elhagyni a játékteret.
A harmadik játékrész hatpontos medgyesi előnnyel kezdődött, amely sokáig állandósult és kitartott, ám a negyed végén az egyre jobban fáradó csíkiak többet hibáztak a támadások során, a vendégeknek pedig minden bejött, így tizenöt pontos hazai hátránnyal ért véget a negyed. Az utolsó játékrészben nyolcig faragta hátrányát a csíki csapat, de a fáradtság egyre jobban látszott a gárdán, az egyéni hibák pedig a meccs vége felé közeledve megszaporodtak, a vendégek pedig ezt kihasználva növelni tudták előnyüket és megnyerték a meccset.
– Tudtuk, hogy nem lesz könnyű a Medgyes elleni meccsünk, az viszont nagyon nehéz, hogy az eltervezett játékmenetet időközben meg kell változtatni, ez pedig rányomta a bélyeget a teljesítményünkre. Egyik légiósunk, Bruno Spanja sérült volt, így nem tudta vállalni a játékot, Medgyesy pedig a második negyedben esett ki, egyelőre nem tudni, mennyi időre. Ő az elmúlt idényt jól kezdte, majd súlyosan megsérült, kétszer is műtötték a térdét, a második negyedben pedig kétszer is rosszul esett el, így valószínűleg egy időt újra ki kell hagyjon. Innentől már nem úgy tudtam a csereembereket használni, ahogy terveztem, a fáradtság miatt jöttek az egyéni hibák, amit az ellenfél kihasznált. A vereség ellenére nem játszott rosszul a csapat, igaz, ahogyan a pályán is kiderült, a bajnokságban a Medgyes és a Voluntari lesz a legerősebb, de úgy érzem, fel tudunk nőni hozzájuk. A visszavágón megpróbáljuk a lehetetlent, és remélem, hogy sikerül meglepnünk Medgyest, habár nagyon nehéz meccs vár ránk – nyilatkozta a szombati találkozó után Lászlófy Botond, a VSK Csíkszereda edzője.
Eredmény: VSK Csíkszereda – VSK Medgyes 63:79 (16:23, 21:20, 12:19, 14:17). A pontszerzők: Adrian Movileanu 24 (6×3), Meshack Lufile 15 (1×3), Matevz Magusar 8 (1×3), Raul Olariu 6, László Arnold 4, Medgyesy Robert 4, Marko Cergic 2.
A visszavágót holnap 18 órától Medgyesen játsszák a csapatok.

Kopacz Gyula

Hazai kupavereség. A jó kezdés kevés volt a VSK győzelméhez

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb