Idegenben az SZKC

70

Hat forduló maradt már csak hátra a román férfi kézilabda-­bajnokságból, amelyből a Szé­kely­udvarhelyi KC még egyet letud a hétvégén. Az udvarhelyi csapat a tizedik zsinórban aratott győzelmére hajt. Ehhez a Resicabányai HC Adrian Petreát kell legyőzzék.

A tizedikre készülnek az SZKC-nál Fotó: Csedő Attila
A tizedikre készülnek az SZKC-nál Fotó: Csedő Attila

Nincs megállás a román férfi kézilabda-bajnokságban, hiszen következik az alapszakasz huszonegyedik játéknapja. A Székelyudvarhelyi KC számára a menetrend alapján idegenbeli találkozó következik, az együttes a Resicabányai HC Adrian Petrea ellen lép pályára.
Az SZKC tovább növelné zsinórban megszerzett bajnokságbeli győzelmeinek számát. Miután nyert saját közönsége előtt az Energia Târgu Jiu ellen, ez a szám a kilencest érte el. Amennyiben újabb sikert könyvel el, akkor már két számjegyű lesz a diadalok értéke. A Román Kézilabda Szövetség (FRH) pedig közzétette a forduló párharcainak időpontjait. Ez alapján az SZKC február 20-án, szombaton játssza idegenbeli találkozóját 17 órától. A mérkőzést nem közvetíti egyetlen tévétársaság sem.

Ilyés Tatabányán
A MOL Pick Szeged játékosa, a székelyudvarhelyi születésű Ilyés Ferenc a következő szezontól a Grundfos Tatabányában folytatja pályafutását – írja az nso.hu. A kézilabdás szakportál szerint Ilyés Ferenc már aláírta szerződését a Tatabányához, amely a Szeged és a Veszprém után a harmadik élvonalbeli magyar csapata lehet a 34 éves balátlövőnek.

Játszottak az ifik is
Az ISK-KC két ifjúsági együttesének is zárult a csoportkör a fiú utánpótlás országos bajnokságban, és mindketten az első helyről várják a folytatást. De nyertek az ifi III-asok is. Három játékos nemzeti mezt ölt magára: az U18-asoknál Mihály Zsolt és Fekete Dániel, az U16-osoknál pedig Lázár Ádám kapott behívót. Eredmények: ifi I.: ISK-KC – Breaza 47–19; ifi 2, G csoport: Nagyszebeni ISK – ISK-KC 23–31; ifi 3, F csoport: ISK-KC – Fogarasi ISK 26–25 (10–13).

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.