Idegenbeli sikerek

Tizenkét megyéből jöttek asztaliteniszezők

53

Az országos AmaTur sorozatba számító A kategóriás asztalitenisz-versenyt tartottak szombaton Székelyudvarhelyen. A Fit.Feel-kupával díjazott versenyen négy kategóriában összesen száztizenheten vettek részt tizenkét megyéből és a fővárosból. Minden kategóriában megyén kívüli sportoló nyert.

Népes részvétel a Fet.Feel-kupával díjazott asztalitenisz-versenyen. A legjobbak elhódították a trófeát

Rangos amatőr asztalitenisz-versenyt tartottak szombaton Székelyudvarhelyen, amelyre az országból több mint száztíz sportoló érkezett. A Fit.Feel-kupa az országos AmaTur sorozatban A kategóriás viadalnak számított, és ez elég nagy érdeklődést váltott ki az asztaliteniszezők körében. A Hargita megyei sportolók mellett Maros, Arad, Szeben, Kovászna, Vrancea, Brassó, Hunyad, Beszterce, Fehér, Prahova és Kolozs megyéből, valamint Bukarestből is érkeztek résztvevők, a négy kategóriában összesen száztizenhét asztaliteniszező küzdött nemcsak a trófeákért, hanem a megszerezhető pontokért is.
A legkevesebb résztvevő – tizenkettő – az Elite kategóriában volt. A Fit.Feel-kupát a marosvásárhelyi Moldován Horváth Csaba nyerte, aki a döntőben a szászrégeni Zidar Victor ellen diadalmaskodott, míg a harmadik helyen megosztva az aradi Roman Bogdan és a sellemberki Temelie Dragoș végzett. A kategóriában Hargita megyeiként csak Józsa Zoltán indult, a székelyudvarhelyi sportoló az ötödik helyen zárt.
A nyílt – Open – kategóriában harmincnégyen álltak asztalhoz, az első helyen a focșani-i Daniel Dumbrava zárt, aki a döntőben a brassói Ștefan Patrick ellen diadalmaskodott, míg a harmadik helyen megosztva a dévai Boznea Daniel és a nagyszebeni Negrean Ioan zárt. A legjobb Hargita megyei sportoló az 5–8. helyen záró székelykeresztúri Vida Attila volt.
A legnépesebb résztvevőszámot, negyvenhetet a haladók kategóriájában jegyezték, itt viszont már volt Hargita megyei dobogós. A mizili Dinu Cristian a parajdi Kincses Józsefet győzte le a döntőben, a harmadik helyen pedig a brassói Loghin Florin és a dicsőszentmártoni Moldovan Flavia zárt, utóbbi egyébként a legjobb női sportoló lett a szombati tornán.
A kezdők kategóriájában huszonnégy résztvevő volt és két Hargita megyei sportolónak is sikerült érmet szereznie. A döntőben a kolozsvári Sinpetrean Comsa Gheorghe a csíkszeredai Váncsa Zoltánt győzte le, míg a harmadik helyen az Enyedi Sarbu Vlad és a csíkszeredai Antal Dászkel József végzett.
Az elmúlt nyolc évben Székely­udvarhelyen huszonkét AmaTur-tornát tartottak, amelyből tizennégy volt A és nyolc B kategóriás. Idén Hargita megyében tizenhárom, az AmaTur sorozatba számító tornát tartottak, ebből három volt A, öt B+ és öt B kategóriás.
Az AmaTur sorozatban 4141 sportoló szerepel a ranglistán, az első helyen Petrescu Liviu (Pitești) áll, a második helyet a marosvásárhelyi Farkas Gábor foglalja el 54 ponttal lemaradva az éllovastól. Hargita megyéből haton szerepelnek az első száz között, a legjobb helyezett – a tizennyolcadik – a csíkszeredai Incze Levente, Miklós Imre (Csíkszereda) az 56., Józsa Zoltán (Székelyudvarhely) a 60., László Levente a 78., Fancsali Kálmán a 90., míg Pál Zoltán (mindhárman Csíkszereda) a 99. helyen áll.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.