Ide el kell jönni!

Budapesti levél

582

Erasmus+ tanulmányi mobilitáson veszek részt jelenleg Budapesten. A sok kitöltendő papírtól eltekintve hihetetlen élmény. A kezdet mindig nehéz, de úgy gondolom, hamar belejön az ember. A szaktársammal, Nórával mi is hamar hozzászoktunk, hogy ideköltöztünk egy félévre Budapestre, és az otthonihoz képest teljesen más közösségbe keveredtünk. Az emberek itt nagyon másak, de felleltünk mi is néhány hasonlóságot egy-egy emberben, ami az otthoni ismerőseinket juttatja eszünkbe.

Ahogy megérkeztünk Budapestre, berendezkedtünk és elindultunk felfedezni a környéket. Rengeteg helyre ellátogattunk, a város nevezetességeit sorra megnéztük rendes turisták módjára, a könyvesbol­tok talán mindegyikét felkutattuk könyvmolyokhoz hűen, de az áruházakat is végigjártuk, és persze a bulikat sem hagytuk ki. Rengeteg erasmusos diákkal találkoztunk már, és nagyon jó érzés, amikor több kultúra találkozik egymással, és mindenki nyit a másik felé.
Az egyetemen sok jó tanár van, csakúgy, mint otthon. Fontos: ha itt tanulsz, mindenképpen vedd fel a kreatív írás órát! Még akkor is, ha nem kötelező. Mert nagyon jó! Szerencsére nem lakunk messze az egyetemtől, és elég hamar eljutunk mindenhová, ahová szeretnénk. Ha követed a facebookos eseményeket, nem maradsz le semmiről, a kirándulásoktól elkezdve a legnagyobb koncertig mindent megtalálsz. Persze az odajutáshoz már Google-térkép szükséges, és még azzal is megeshet, hogy te a másik irányba szállsz fel a buszra az éjszaka közepén. Lassan listát kell írnunk, hogy hová szeretnénk eljutni az ittlétünk alatt, mert a célok egyre csak gyűlnek, az időnk pedig fogy. A legegyszerűbb mindig az, ha megvan a bérleted, és találomra utazol egyik helyről a másikra, mert így fedezed fel a legjobb helyeket.

Amit föltétlen meg kell kóstolni: kakaós csiga, fahéjas csiga, hotdog, kínai kaja az Astorián. Lakótársam, Nóra lasagne-ja számomra felejthetetlen marad. Na meg persze ne feledkezzünk meg a jóféle házi kosztról sem, amit hiányolsz néha, és kénytelen vagy napi szinten főzni. Na jó, csak minden második vagy harmadik nap, mert hát azért nem eshetsz túlzásokba, még a végén elhízol!
Kedvenc helyeimmé váltak: az ágyam, a Spar, a kis könyvesbódé a Sugár mellett, a Dorothy and Aby üzletek, a kínai az Astrorián és az összes tér, ahol bulik vannak. Valószínűleg ez mindenkinél így van, hiszen mindenki megtalálja a neki kedves helyeket, ahogyan én.
Az Erasmus egy másik ajtót nyitott ki előttem, ami által új célokat tűztem ki magam elé, és arra törekszem, hogy ezeket elérjem.

László Tünde, II. éves PR és kommunikáció szakos hallgató

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek