I. Hó-bort Napok

59

Bolondosan kezdődik az április a Madarasi-Hargitán: első alkalommal tartanak Hó-bort-napokat a hétvégén. „Nem lehet olyan rossz idő, hogy ne tudj hű-je lenni a Hargitánknak” – ez a rendezvény mottója. Havas szórakozásra, értékes nyereményekre van kilátás.

Az egykori Hó-napok és a Hóhányó Olimpiák folytatásaként hívták életre és rendezik meg a síközpont üzemeltetői, valamint a korábbi rendezvények szervezői a Hó-bort Napokat, akik rendhagyó versenyekkel, vidám játékokkal és értékes nyereményekkel várnak mindenkit a Madarasi-Hargitára.
Holnap „Curikk”-parallel síversenyt tartanak, ami abban áll, hogy két versenyző egyszerre indul, párhuzamosan, hátrafelé síelve, két kitűzött pályán. Ugyancsak szombaton Nosztalgia-síversenyt is rendeznek: a jelentkezők lesiklanak a Súgón, majd – a régi idők hangulatát felidézve – nem felvonóval, hanem gyalog másznak vissza a tetőre. A Kicsi Mihály pálya aljánál található célvonalon kell áthaladniuk, az időmérés pedig a rajthoz való visszaéréskor történik – tájékoztatott Magyari Tekla, a Madarasi-Hargita Síközpont sajtófelelőse. A gyermekeknek Kincskereső-versenyt hirdetnek, nekik az elődök hagyatékát kell megtalálniuk a hó alatt, sőt viccmondásban is lehet versenyezni. Este szakértőkből álló zsűri értékeli és jutalmazza a kimagasló tehetségeket, és zenés-táncos mulatság lesz.
Vasárnap a boHÓkÁ­sá­son lesz a hangsúly: a síközpont üzemeltetői 3 darab szezonbérletet ásnak el a sípályákon – egyet-egyet a Súgón, a Nagy- és a Kicsi Mihályon –, és aki megtalálja, ingyen sízhet a 2016/2017-es szezonban. Erre a versenyre a jelentkezés feltétele a saját hóásó szerszám, a népviselet vagy letűnőfélben levő mesterség öltözetének viselése, valamint a hétvégére érvényes kétnapos síbérlet.
A Hó-bort-napok részletes programja a síközpont weboldalán (www.madarasihargita.ro) és közösségi oldalán is megtalálható.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.