Idegenben nyert az SZKC

75

Nem okozott gondot a Szé­kely­udvarhelyi KC-nak idegenben sem a CSM Focşani, akárcsak a hazai férfi­kézilabda-bajnokság első for­dulójában, úgy a visszavágók kez­detén is könnyedén nyertek az udvarhelyiek. Szadovij viszont megsérült

Idegenben is legyőzte Focsani-t az SzKC. Jól kezdték a visszavágókat Fotó: szkc.ro

Ahogy a bajnoki nyitányon, úgy a visszavágó első játéknapján is könnyedén nyert a Székelyudvarhelyi KC a CSM Focșani ellen, ezúttal idegen környezetben. Nem sokáig volt szoros az állás, viszont Szadovij megsérült a szombat esti mérkőzésen.
A meccs első gólját az SZKC szerezte, erre és a következő udvarhelyi gólra volt ugyan válasza a házigazda Focșani-nak, ám azt követően fokozatosan húztak el Djukics mester tanítványai az ellenféltől, az első negyedóra végén már öttel vezettek a vendégek, de elvesztették egyik vezéregyéniségüket: Szadovij egy gólszerzést követően rosszul érkezett a padlóra, bal térde megsérült, így balátlövő nélkül maradt az SZKC, hiszen Dragas szintén sérülés miatt nem utazhatott a csapattal Focșani-ba. Az első játékrész egyértelműen az SZKC irányítása alatt zajlott, az udvarhelyiek a szünetig hétgólos előnyre tettek szert.
A második félidőt is jól kezdték az udvarhelyiek, sokáig tartani is tudták a szünetig megszerzett előnyt, ám a 45. perctől a házigazdák belelendültek a játékba, és az 50. percig kettőre faragták hátrányukat. A meccs hajrája tartogatott némi izgalmat, ám az SZKC védekezésben és támadásban sem hibázott túl nagyot, így újra növelni tudta előnyét, végül pedig négygólos különbséggel behúzták a meccset.
Az idei évtől hazai közönsége előtt búcsúzik az SZKC, az udvarhelyiek szerdán 17 órától a Tordai Potaissát fogadják, a mérkőzést a Digi Sport és a Telekom Sport is élőben közvetíti.

Eredmények
Eredmény, 14. forduló: CSM Focșani – Székelyudvarhelyi KC 22–26 (9–16) /az SZKC gólszerzői: Kovacevic 7, Szőke 5, Mihalcea 4, Baranau 3, Kuzmanoszki 2, Krivokapics 1, Szadovij 1, Ghiță 1, Csog 1, Vilovszki 1.
További eredmények: Bukaresti Dinamo – Fogaras 32–27, CSM Bukarest – HC Vaslui 33–21, Bukaresti Steaua – Tordai Potaissa 29–27, Temesvári Poli – Dunărea Călărași 32–24, Poli Iași – Nagybányai Minaur 28–24, CSU Suceava – Konstancai Dobrogea Sud 23–31.
A bajnokság állása: 1. Steaua 31 pont, 2. Potaissa 30, 3. SZKC 29.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek