Húzóemberek voltak

50

Az elmúlt héten rendezték az U19-es strandkézilabda Európa-bajnokságot. Románia először vett részt, két udvarhelyi volt a keretben. Szász András az ifjúsági válogatottal készül a brazíliai világbajnokságra.

[dropcap]E[/dropcap]gyelőre még ismerkedik a strandkézilabda fogalmával és szabályaival az ország. Először hívták össze a román válogatottat, amelyet az ifjúsági 1-es országos döntő tornán alakítottak ki. Egyhetes edzőtáborban vettek részt a tagok Eforie Nordon, ahol a sportág rejtelmeivel, szabályzatával ismerkedtek meg. Majd elutaztak a Spanyolországban megrendezett kontinenstornára.
A keretben ott volt két játékos a Székelyudvarhelyi ISK-KC-ból: Fekete Róbert és Balázs Botond.
A fiúk keményen dolgoztak, alaposan odatették magukat, a válogatott két legjobb kézilabdázója voltak a kontinenstornán. A román gárdán érződött, hogy még a kezdeteknél tart, az összes találkozóján alulmaradt, de a két utolsó meccsét csak szétlövéssel veszítette el, így az utolsó, a kilencedik helyen zárta első részvételét. Mind Fekete, mind pedig Balázs rendre a legtöbb pontot szerezte a nemzeti együttesnek a spanyolországi megmérettetésen.
Eredmények: a csoportban: 0–2 (9–27, 18–37) Spanyolországgal /Fekete Róbert 8, Balázs Botond 2/; 0–2 (15–18, 10–28) Svájccal /Fekete 13, Balázs 3/; 0–2 (22–42, 11–31) Oroszországgal /Fekete 8, Balázs 5/; a helyosztón: 0–2 (9–21, 14–21) Grúziával
/Fekete 4, Balázs 4/; 1–2 (16–40, 22–20, 5–10) Törökországgal
/Balázs 7, Fekete 6/; 1–2 (23–20, 13–23) Portugáliával /Balázs 11, Fekete 7/.

Gólokat szerzett
Több mint egy héten keresztül magaslati edzőtáborban volt a román ifjúsági válogatott Cheile Grădiștei-en. A volt udvarhelyi játékos, Ovidiu Mihăilă által felkészített nemzeti csapat Chiajnán folytatta a munkát, egy háromcsapatos tornát szerveztek, amelyen Algéria és Hollandia volt az ellenlábas, mindenki kétszer mérkőzött meg egymással. Az ifiválogatott keretében ott van a Székelyudvarhelyi KC beállósa, Szász András. A kézilabdázó rendre megkapta a játéklehetőségeket az összecsapásokon, élt is velük, minden meccsen gólt szerzett. „Jól ment a játék, jó a hangulat a csapatnál, én is jól érzem magam. Sokat forgatta a szövetségi kapitány a csapatot, a védekezésben is többször a pályán voltam, a találatokon kívül kiharcoltam jó pár hetest” – mondta a játékos a tornát értékelve. A felkészülés tovább folytatódik a válogatottnál, a csapat július 12-én utazik el az Amerikai Egyesült Államokba egy utolsó tornára, onnan pedig a brazíliai világbajnokságra megy, amelyik július 17-én kezdődik.
Eredmények: 34–30 Hollandiával /Szász András 2 gólt szerzett/; 26–24 Algériával
/Szász 3 gól/; 27–19 Algériával /Szász 2 gól/; 30–25 Hollandiával /5 gól/.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.