Huszonnégy óra alatt kilenc bevetésen

51

Kilenc bevetésen voltak az elmúlt 24 órában a Hargita Megyei Sürgősségi Esetek Felügyelőségének munkatársai. A tűzoltókat lángok megfékezésére, egy ló megmentésre és hét esetben sürgősségi orvosi segítségnyújtásra riasztották – tájékoztatott közleményében a felügyelőség.

Illusztráció

Medve jelenlétére figyelmeztette a RO-ALERT-en keresztül az elmúlt éjszaka a farcádi és a felsőboldogfalvi lakosságot a Hargita Megyei Sürgősségi Esetek Felügyelősége. Előbbi településen végül három juhot pusztított el a nagyvad.

Ma hajnalban a gyergyói tűzoltókat egy ditrói tűzesethez riasztották, ahol egy lakás földszintjén csaptak fel a lángok. A szerencsétlenséget a kazánból kipattanó szikra okozhatta. A tűzben odaveszett 0,2 köbméter tűzifa, tönkrement egy vízszivattyú, megsérült a fűtésrendszer csövezete, illetve egy ablak és két ajtó. A tüzet rövid időn belül eloltották, így a lángok nem terjedtek tovább a lakásban. A keletkezett kár értéke körülbelül négyezer lej.

tűzoltóknak egy ló lábát is ki kellett szabadítaniuk ma reggel Maroshévízen. Az állat patája egy használaton kívüli vasúti sín mellé szorult be. A másfél órás mentőakció végül a helyi önkormányzat munkagépének segítségével sikerült.

Mindezeken kívül más balesetekhez elsősegélynyújtásra is riasztottak a katonai tűzoltókat.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.