Huszonnégy óra a Vöröskeresztért

Edzésmaraton

92

Sokaknak felkeltette a figyelmét szombaton a Gyergyó­szent­miklós főterén tornagyakorlatokat végző Bara István, aki a havonta szervezett autómentes nap előnyét kihasználva úgy döntött, hogy egy nemes cél érdekében sportgyakorlatokba kezd a főtéren. Amint arról lapunkban már olvashattak, a Gyer­gyó­szentmiklósi Vöröskereszt egyrészt a 2016-ban kapott mentőautó forgalomba helyezéséért, másrészt az elsősegély-sátor felújítására gyűjt adományokat, Bara István pedig úgy határozott, hogy figyelemfelkeltő módon igyekszik segíteni a világszervezet gyer­gyói alegységének. A 24 órás köredzés végén lapunknak megjegyezte: többféle szempontból is elérte célját a kezdeményezés.

Bara István és a hozzá csatlakozók. Kitartás Fotó: Gyergyószentmiklós Város / Facebook

A #WeDoHardStuff elnevezésű zárt Facebook-csoport tagjai nem szokványos módon jótékonykodnak: kiválasztanak egy kulcsszót, az ABC betűinek megfelelően elvégzik a gyakorlatokat, feltöltik az erről készített videót, a csoport amerikai adminisztrátora pedig adományoz cserébe.
Bara István, a csoport vezetője rámutatott, az ott található gyakorlatok leírását magyarra fordította, és azt az edzéstervet végezte 24 órán keresztül a város főterén. Aki csatlakozni kívánt, az adományozott, majd elvégezte a gyakorlatokat, Bara elmondása szerint azonban olyan is volt, aki eleinte csak nézte, majd amikor megtudta, hogy miről szól a kezdeményezés, adakozott is. A 24 óra leforgása alatt negyvenhárman végeztek köredzést Bara Istvánnal, akinek éjszaka fél 2-ig volt társasága, majd másnap estig ismét csatlakoztak hozzá néhányan.
Mint lapunknak kifejtette, kettős célt szolgált a kezdeményezése: segíteni a Gyergyószentmiklósi Vöröskeresztnek, és felhívni a fiatalok figyelmét a mozgásra, a sportolásra. Hozzátette, a személyes célkitűzése az volt, hogy a korlátai feszegetésével meghaladja önmagát, teljesítse az edzéstervet, ha pedig ezáltal segíthetett is, már megérte.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.