Huszonhat romániai sportoló a téli olimpián

119

Nyilvánosságra hozta a Román Olmipiai és Sport Bizottság a pjongcsangi Téli Olimpiai Játékokra utazó sportolók és edzők névsorát. A huszonhat fős romániai sportolói delegációnak két Hargita megyei tagja van. Sílövő viszi a nyitóünnepségen a román zászlót. A magyar csapatban is van csíkszeredai sportoló.

Hatodjára megy téli olimpiára Tófalvi Éva

Közzétette szombaton a Román Olimpiai és Sport Bizottság (COSR) a február 7. és 25. között a dél-koreiai Pjongcsangban sorra kerülő Téli Olimpiai Játékokra utazó sportolók és edzők névsorát. A nyitóünnepségen a sílövő Marius Petru Ungureanu viszi majd a román zászlót. A romániai delegáció hivatalos bemutatóját szerdán 11 órakor az Izvorani-i Sydney 2000 Sportkomlexumban tartják, az eseményt a TVR HD közvetíti élőben. A romániai delegációnak Hargita megyei tagjai is lesznek. Hargita megyéből Tófalvi Éva és Lőrincz Tímea sportolóként, Márton Simon pedig edzőként vesz részt a pjongcsangi téli olimpián.
Előzetesen a COSR egy huszonöt fős listát tett közzé még csütörtökön, ám ez egy nappal később egy fővel bővült, miután az alpesi síző Ioan Valeriu Achiriloaie kikerült a keretből, helyére egy szánkós és egy gyorskorcsolyázó került be az olimpikonok közé.
Mihai Covaliu, a COSR elnöke szerint a sportolók három csoportban – január 31-én, február 1-jén és 2-án – utaznak az ázsiai országba.

A romániai csapat
Alpesi sízés (2 sportoló): Ale­xandru George Barbu, Ania Mo­nica Germaine Caill. Edzők: Marcel Frăţilă és Sebastian Petruş Barbu.
Sífutás: (3): Alin Florin Cioan­că, Paul Constantin Pepe­ne, Lő­rincz Tímea. Edzők: Carlo Zoller és Constantin Daniel Borca.
Síugrás (1): Daniela Vasilica Haralambie. Edző: Magdó-Németh Csaba; vaxmester: Adrian Corneliu Comănescu.
Sílövészet (6): Tófalvi Éva, Cornel Dumitru Puchianu, Nicolae Remus Faur, George Răzvan Buta, Gheorghe Iulian Pop, Marius Petru Ungureanu. Edzők: Gheorghe Gârniţă, Gheorghe Vasile, Márton Simon; fizioterapeuta: Cristian Marian Moşoiu; vaxmester: Roland Ciprian Gerbacea.
Szánkó (5): Raluca Stră­mă­turaru (női egyes), Valentin Creţu, Andrei Turea (férfi egyes), Cosmin Atodiresei és Ştefan Musei (férfi kettes). Edzők: Eugen Teodor Radu (férfi kettes), Alexandru George Comşa (egyes).
Bob (6): Mihai Cristian Tentea és Nicolae Ciprian Daroczi (kettes bob); Dorin Alexandru Grigore, Florin Cezar Crăciun, Bartha Levente, Paul Muntean (négyes bob). Edzők: Iulian Daniel Păcioianu (kettes bob), Silviu Dan Scurtu (négyes bob).
Szkeleton (2): Dorin Dumitru Velicu, Maria Marinela Mazilu. Edző: Delia Ivas.
Gyorskorcsolya (1): Alexandra Ianculescu.

A magyarok már ott vannak
Tegnap reggel megérkezett a szöuli repülőtérre a téli olimpián részt vevő magyar küldöttség első része. Elsőként a rövidpályás gyorskorcsolyázók és a csapatiroda néhány tagja az egészségügyi team-mel kiegészülve érkezett meg Koreába.
A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók Szöulban maradnak, majd miután az olimpiai falut megnyitják a játékok helyszínén február elsején, akkor utaznak tovább.
Magyarországot tizenkilenc sportoló képviseli a Téli Olimpiai Játékokon, a csapat tagja a csíkszeredai Szőcs Emőke is, aki viszont nem főszámában a sílővészetben, hanem sífutásban fog elrajtolni.

A magyar csapat
Rövidpályás gyorskorcsolya (10 sportoló): Bácskai Sára Luca, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Oláh Bence.
Gyorskorcsolya (1): Nagy Konrád.
Műkorcsolya (1): Tóth Ivett.
Alpesi sí (4): Kékesi Márton, Dalibor Samsal, Hozmann Szonja, Maróty Mariann.
Sífutás (2): Kónya Ádám, Szőcs Emőke.
Síakrobatika (1): Swaney Elizabeth.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek