Huszonhárom tanulónak megérte a fellebbezni

46

Nem sok diáknak jelentett nagyobb jegyet az érettségi végleges eredménye – derül ki a főtanfelügyelő által szerkesztőségünkhöz eljuttatott statisztikai adatokból. A korábbi 60,09 százalékos megyei átmenési arány az óvások után 61,07 százalékra módosult.

Fotó: László Róbert
Fotó: László Róbert

Ahhoz képest, hogy Hargita megyében összesen 746 dolgozat osztályzatát óvták meg a vizsgázók, a végleges eredmény nem sok diáknak hozott örömet. A tanfelügyelőség adatai szerint a legtöbb óvást román nyelv és irodalom tantárgyból nyújtották be az érintettek, összesen 349-en kérték, hogy javítsák újra dolgozatukat. Kimagasló még a magyar nyelv és irodalomból benyújtott óvások száma, összesen 147, illetve a matematikából újrajavított 113 dolgozat.
A szombaton közzétett végleges eredmény szerint a 746 újrajavított dolgozatból mindössze 23 diáknak módosult úgy az osztályzata, hogy elérte az ötös átmenő jegyet, illetve az érettségi diploma megszerzéséhez szükséges hatos átlagot.
A végleges eredmények szerint tehát Hargita megyében az érettségi vizsgán megjelent 2271 tanulóból 1387 diáknak lesz diplomája, az átmenési arány pedig 61,07 százalék.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek