Huszárakadémia

Székelyudvarhelyen szombaton megkezdődött a X. Huszárakadémia. A hagyományőrző huszárok kétnapos rendezvényén előadások hangzottak el és gyakorlatokat mutattak be a hazai és anyaországi előadók. A történelmi jellegű előadások mellett nagy hangsúlyt helyeztek a lótartásra és lóápolásra is.

Tizedik alkalommal szervezték meg a hagyományőrző huszárok szakmai találkozóját, a Huszárakadémiát. Az esemény szombati megnyitóján részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is. A megyeelnök bemutatta a megyei tanács pályázatait, a lovas rendezvényekre vonatkozó kiírásokat, felhívta a figyelmet a kulturális programokra, amelyekre pályázhatnak a hagyományőrző egyesületek és a huszáregyesületek. Ezenkívül kiemelte a hagyományos ruhák beszerzésére vonatkozó kiírásokat, hiszen a huszárruhák elkészítése nem kis költséggel jár. Beszédében együttműködésre kérte a huszáregyesületeket. Felkérte a jelenlévőket, a megyei tanács pályázati kiírásainak megjelenése előtt fogalmazzák meg véleményüket, igényüket, hogy az intézmény e projekteken keresztül segíteni tudja tevékenységüket.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,241RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Decemberi első műsorunk igazi meglepetés finomságokkal készült: készítsünk gom…

Decemberi első műsorunk igazi meglepetés finomságokkal készült: készítsünk gombóc levest jó sok tormával, töltsünk kolbászt újszékelyi módra. Ha kíváncsi rá, hogy mi a lecsi-pecsi,...