Húsz pályázatot támogatnak

Civil szervezeteket segítenek helyi költségvetésből

195

Közel 100 ezer lejt osztott szét Gyergyószentmiklós önkormányzata a sikeresen pályázó civil szervezetek között. Ifjúsági, turisztikai és szociális tevékenységeket, programokat támogat a város.

Ifjúsági, szociális és turisztikai programokat támogat az önkormányzat Fotó: Nagy Levente

Múlt heti rendkívüli ülésen döntött a civil szervezeteknek szóló, vissza nem térítendő támogatásokról Gyergyószentmiklós Városi Tanácsa. Turisztika szakterületen három sikeres pályázat között osztottak szét 32 ezer lejt. A Gyilkostó Adventure egyesület 2500 lej támogatásban részesül tematikus tábor szervezésre. Az Erdélyi Kárpát-Egyesület gyergyószentmiklósi fiókja az 5. Erőss Zsolt Teljesítménytúra szervezésére 10 ezer lej támogatást kap. A Krigel Sportklubnak 20 ezer lejt hagytak jóvá a Székelyföldi Lovas Ünnep szervezési költségeire.
Kulturális területen is 32 ezer lej értékű a támogatás. A Gyer­gyó­szentmiklósi Fúvószenekar két programra kap támogatást: 5800 lejt költhet képzésre és megjelenésre, 6300 lejből pedig tábort szervezhet a tagoknak. A Karácsony János Alapítvány 1400 lejt kapott a Salamon Ernő Gimnáziumban szervezett hagyományőrző nap támogatására. A Hóvirág Néptáncegyüttes tánctábor szervezésére pályázott és nyert támogatást, 3300 lej értékben. A Vaskertes Általános Iskola egyesületét szintén két program finanszírozásában segítik: 1800 lejt a pedagógusnap szervezésére, 2250 lejt pedig az iskolai kórustalálkozó lebonyolítására különítettek el. A Halvirág Egyesület az idei bábos táborra 4140 lejt kap, a Gránátalma Egyesület 7200 lejből szervezi újra az úrihímzés-tárlatot a városnapokra.
Ifjúsági területen hét pályázatot támogat az önkormányzat 24,3 ezer lej értékben. A Szent István-plébánia a bibliahét szervezésére kap 2250 lejt, a Kolping család 5400 lejből szervezi az ifjúság évének programjait. Az örmény katolikus egyesület 5850 lejből szervez nemzetközi tábort, a Pro Terra Alapítvány 4500 lejt kap élménypedagógiai programok szervezésére. A Hargita Trekking Klub kalandtábor szervezésére kap 3400 lejt, a Halvirág Egyesület ebben a kategóriában 1530 lejre pályázott sikeresen, illetve az erdészet egyesülete 1400 lejt kap iskoláskorú gyerekek környezettudatos nevelésére.
A szociális területen működő szervezetek közül kettő szerzett támogatást a helyi költségvetésből. A cukorbeteg gyerekek egyesülete 8000 lejt kap nyári tábor szervezésére, a Gyulafehérvári Caritas Korai Nevelő- és Fejlesztőközpontja koraszülöttekkel kapcsolatos programokra 2000 lejt kap.
A sporttevékenységekre benyújtott pályázatokról később döntenek, ugyanis erre vonatkozóan változott a törvénykezés – hangzott el a tanácsülésen.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek