Húsz megyében volt szükség a katonai tűzoltók közbelépésére a rossz idő okozta károk elhárítására

27

Húsz megye összesen 32 településén okozott károkat a rossz idő az elmúlt 24 órában – közölte kedden a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU).

Székelyudvarhely Fotó: Simó Márton

A tájékoztatás szerint Arad, Argeş, Bákó, Beszterce-Naszód, Brassó, Buzău, Călăraşi, Kolozs, Dâmboviţa, Gorj, Giurgiu, Hargita, Hunyad, Ialomiţa, Ilfov, Máramaros, Maros, Olt, Szatmár és Temes megyében volt szükség a katonai tűzoltók közbelépésére.

A DSU Facebook-oldalán olvasható bejegyzés szerint 140 lakásból, 148 udvarból, 94 pincéből/alagsorból, 106 melléképületből, 8 közintézmény épületéből és 21 útszakaszról kellett kiszivattyúzni a vizet, ugyanakkor az erős szélben kidőlt három fát kellett eltakarítaniuk a katonai tűzoltóknak.

Máramaros megyében, Leordina településen elsodort a víz egy hidat, tíz házat zárva el ezáltal a külvilágtól. Két országút- és három megyeiút-szakaszon ideiglenesen fennakadások voltak a forgalomban, a 131A jelzésű megyei utat (Hargita megye) pedig lezárták a forgalom elől.

Csütörtökig az egész országot érintő, rossz időre vonatkozó sárga riasztás van érvényben. A fokozott légköri instabilitás miatt a jelzett időszakban sokfelé várhatók záporok, zivatarok, gyakori villámlás, jégeső. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25-30, helyenként a 40-60 litert négyzetméterenként.

HN-információ/Agerpres

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.