Húsz igénylő vásárolhat tüzelőt

Aki fizet, viheti is a fát

66

Nyilvánosságra hozta a gyer­gyó­szentmiklósi önkormányzat azon jogosultak listáját, akik tűzifát vásárolhatnak a város erdeiből kitermelt fából. Jövő hét végéig lehet fizetni és elszállítani a fát.

A gyergyószentmiklósi városházán nagyon sokan nyújtottak be kérést, hogy tűzifát vásárolnának az önkormányzat által létrehozandó fatelepről. Mivel jelenleg nem áll rendelkezésre annyi fa, hogy mindenkit kiszolgáljanak, a tanács által jóváhagyott szabályzat alapján pontrendszert dolgoztak ki, és így alakult ki a kedvezményezettek névsora. Előnyt élveztek például az egyedül élő idősek, kisnyugdíjasok, valamint sérült személyt gondozók.
A jogosultak listája megtekinthető a polgármesteri hivatal ügyfélfogadójában, valamint a város honlapján is. Azok a személyek, akik 9, 8 vagy 7 pontot kaptak, megvásárolhatják a tűzifát, amennyiben kevesebbet vesznek a lista elején állók és még marad fa, a 6 pontot elért igénylők is vásárolhatnak tüzelőt.
Azon személyek, akik azonos pontszámot kaptak, az igénylés sorrendje szerint kerültek a listára. Az érintetteknek tudniuk kell, hogy minden jogosult maximum 5 köbméter fát vásárolhat, köbméterenként 170 lejes áron. A tüzelő kifizetésére legkésőbb október 12-ig van lehetőség, az önkormányzat pénzügyi osztályán.
A fa átvételére az Építők utcába, az önkormányzat gazdaságának udvarára várják a vásárlókat, hétköznaponként 8 és 15 óra között. Az átvételhez mindenkinek magával kell vinnie a személyazonossági igazolványát és a kifizetést igazoló számlát. A fa méterbe vágva vihető el, nincs felhasogatva, a rakodásról és a szállításról a vásárlónak kell gondoskodnia. Azon személyek, akik nem fizetik ki és szállítják el a nekik megítélt fát október 12-ig, kiesnek a listáról, és a jegyzéken következő személyek vehetik meg a fát, őket telefonon fogják értesíteni az önkormányzat munkatársai.
Akinek kérdése van, az telefonon felteheti a 0735–529737-es számon.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek