Hozták a kötelező győzelmet

Gálameccset játszott a VSK Csíkszereda

35

Látványos találkozóval zárta az alapszakasz első felét, legalábbis hazai pályán a VSK Csíkszereda csapata. A férfi kosárlabda-bajnokság C csoportjának utolsó előtti fordulójában könnyedén nyertek a csíkiak, viszont az utolsó fordulóban is kell a siker ahhoz, hogy esély maradjon a hatodik hely megszerzésére. Ehhez viszont az is kellene, hogy a VSK tegnapi ellenfele, a Bukaresti Agronomia legyőzze szintén fővárosi Rapidot.

László Botond (22) szépségdíjas zsákolása Pierce (1) átadásából Fotó: László F. Csaba

Noha csak tízpontos különbséggel győzött a VSK Csíkszereda a hazai férfi kosárlabda-bajnokság C csoportjának tegnap esti meccsén a Bukaresti Agronomia ellen, az eredmény nem tükrözi a két csapat közötti igazi különbséget. A tegnapi sikerrel a csíkiak nagy lépést tettek a továbbjutást jelentő hatodik hely megszerzéséhez, ám az alapszakasz első felének utolsó fordulójában is győzelemre lenne szüksége a VSK-nak úgy, hogy az Agronomia legyőzze a szintén fővárosi Rapidot. Erre a látottak alapján van esélye az Agronomiának.
Nehezen lendült bele tegnap a játékba a VSK Csíkszereda, az Erőss Zsolt Arénában rendezett meccs első négy percében kétszer is vezettek a vendégek – igaz, csak egy ponttal –, ám ezt követően Lászlófy Botond tanítványai támadásban és védekezésben is jeleskedtek, így az első negyedet tizenegy pontos előnnyel zárták. A második játékrész elején háromperces pontcsendjük volt a vendégeknek, ezt pedig a hazaiak kihasználták és huszonkettőre növelték előnyüket. A negyed második felében Lászlófy Botond több cserét végrehajtva esélyt adott a fiatalabb játékosoknak is, az Agronomia ekkor azonban megkezdte a felzárkózást és hétre faragta hátrányát a nagyszünetig.
A pihenőt követően a vendégek pontoztak először, így már csak öt volt a hazaiak előnye, ám az első perc közepétől újra a csíkiak uralták a játékot, és a játékrész felénél kilenccel vezettek a csíkiak. Percekig állandósult ez az előny, a negyed hajrájában viszont újra megrázták magukat a VSK játékosai és tizennyolcra növelték előnyüket. A két csapat közötti pontkülönbség az utolsó negyed hetedik percéig meg is maradt, ekkor újra a fiatalok kaptak lehetőséget a csíkiaknál, akik két percig nem találtak az ellenfél gyűrűjébe, míg a fővárosiak elkezdték faragni hátrányukat, ezt sikerült tízre csökkenteni a meccs végéig.
– Noha nyertünk, nem vagyok teljesen elégedett a csapat játékával, hiszen a nagy előny láttán sokan elkönyvelték a sikert, így a koncentrálás egyeseknél elmaradt, és magunkra húztuk az ellenfelet. A fiatalok sok játéklehetőséget kaptak, igaz, ezt nem mindenki használta ki jól, de összességében örülök a sikernek – nyilatkozta a meccs után lapunknak Lászlófy Botond, a VSK Csíkszereda edzője.
Eredmények
Férfi kosárlabda-bajnokság, C csoport, 17. forduló: VSK Csíkszereda – Bukaresti Agronomia 85:75 (24:13, 21:25, 25:14, 15:23). A csíki pontszerzők: Pierce 28, Magusar 13 (1×3), Movileanu 11 (3×3), Olariu 11, Lokodi 7 (1×3), László Botond 7 (1×3), Nagy Sándor 5 (1×3), László Arnold 3 (1×3).
További eredmények: Bukaresti Rapid – VSK Máramarossziget 39:78, Bukaresti CN Aurel Vlaicu VSK Marosvásárhely 43:110, ACS Târgu Jiu – VSK Focșani 62:80, Kolozsvári Universitatea – Galaci Phoenix 51:105.
Az állás: 1. Phoenix 33 pont (16/1), 2. Marosvásárhely 33 p. (16/1), 3. Máramarossziget 31 p. (13/5), 4. Târgu Jiu 28 p. (11/6), 5. Focșani 27 p. (10/7), 6. Rapid 24 p. (7/10), 7. VSK Csíkszereda 24 p. (7/10), 8. Agronomia 21 p. (4/13), 9. Aurel Vlaicu 19 p. (1/17), 10. Kolozsvár 18 p. (1/16).
Az első alapszakasz utolsó fordulójának műsora: szombat: Phoenix – Târgu Jiu (17), Focșani – VSK Csíkszereda (17), Marosvásárhely – Kolozsvár (18), Agronomia – Rapid (20). A Máramarossziget – Aurel Vlaicu találkozót vasárnap játszották, a mérkőzés 87:66-os eredménnyel zárult.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek