Hosszú böjt után aranyérem

125

Kolozsvár adott otthont az elmúlt hétvégén a felnőtt cselgáncsozók egyéni országos bajnokságának, amelyen több csíkszeredai sportoló is tatamira állt. Tizenkét év után újból nyert a városnak aranyérmet Szőcs Elemér. Az aranyérem mellett van további négy bronzérem is.

Albu Botond edző érmes tanítványaival, Koncz Botonddal, Szőcs Elemérrel és Dávid Lászlóval

Remek hétvégén vannak túl a csíkszeredai cselgáncsozók, akik Kolozsváron léptek tatamira a felnőtt országos bajnokságon. A sportolók Albu Botond vezetésével nem kevesebb mint egy arany- és négy bronzéremmel, illetve egy ötödik hellyel tértek haza.
A kolozsvári versenyen öt sportoló is érmet, illetve helyezést ért el. A legjobbat a Csíkszeredai Sportklub sportolója, Szőcs Elemér, aki a 81 kilogrammosok súlycsoportjában bajnoki címet nyert. Legutóbb csíkszeredai csapatnak Ábrahám Előd nyert román bajnoki címet 2006-ban, szintén a Sportklub versenyzőjeként. Annak viszont már 12 éve, és ezeket a hosszú éveket sikerült most megszakítani.
Aharmadik helyre viszont többen is felértek. Orbán Lehel, Dávid László, illetve Koncz Botond is, míg Papp Róbert Flórián is közel volt ehhez, ám végül be kellett érje az ötödik hellyel.
Vasárnap rendeztek még egy kategóriának versenyt, az úgynevezett open kategóriának, ahová minden 90 kilogramm fölött lévő sportoló benevezhetett. Ide 22-en neveztek, többek közt Koncz Botond is, aki végül itt is a harmadik helyet csípte el.
A csíkszeredai sportolók viszont nem fognak leállni a héten a felkészüléssel, hiszen a húsvéti ünnepek ellenére, versenyre kell menjenek, méghozzá Focșani-ba, ahol csütörtöktől szombatig rendezik az U21-es országos egyéni bajnokságot.

[box type=”shadow” ]Országos bajnokság

Eredmények: egyéni: 1. hely: Szőcs Elemér (81 kg, Csíkszeredai Sportklub); 3. hely: Orbán Lehel (60 kg, VSK Csíkszereda), Dávid László (73 kg, Csíkszeredai Sportklub), Koncz Botond (+100 kg, VSK Csíkszereda); 5. hely: Papp Róbert Flórián (73 kg, VSK Csíkszereda); open kategória: 3. hely: Koncz Botond.[/box]

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népe március 26-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek