2021, január 18, hétfő.

Hosszasan tárgyaltak a felek

Tárgyaltak, de tegnap késő délutánig nem jutottak közös álláspontra a felek a gyergyó­szent­miklósi fűtés ügyében. Az E-Star újból a szolgáltatás leállításával fenyegetett, az önkormányzat korábbi álláspontjához ragaszkodott.

Kedd esti tájékoztatójában ismét a fűtés leállítását helyezte kilátásba az E-Star. Azt írták, a bíróság elutasította Gyergyószentmiklós önkormányzatának felülvizsgálati keresetét is a Hargita Megyei Törvényszék már jogerős döntésével szemben, amelyben a vállalatot 2016. október 13-tól számítva 60 napig kötelezték a szolgáltatás biztosítására. Mint írták, a rendszer haladéktalan átvételére szólították fel a várost. Ugyanakkor megjegyezték azt is, szerintük az átvétel megtörténhetett volna a bíróság által biztosított határidőn belül, de az önkormányzat addig húzta az időt, amíg a vállalat már szerződésen kívül sem tudja biztosítani a szolgáltatást. A fűtést nem állították le ezúttal sem a megjelölt tegnap déli időpontban.
Tegnap egész nap tárgyaltak a városvezetés és a távhőszolgáltató képviselői, azonban késő délutánig még megállapodás nem született. A városháza közleményében azt írta, az önkormányzat továbbra is fenntartja: a korábban nevesített márciusi időpontig kell szolgáltasson a jelenlegi szolgáltató, amikortól az önkormányzat átvenné a rendszert és a szolgáltatást. A szolgáltató közölte, fűtőanyag már kevés van, tavaly a vállalat tulajdonosa hitelezte meg a fűtőanyag beszerzéséhez szükséges összeget, erre viszont most nem hajlandó addig, amíg valamilyen garanciát nem tud felmutatni az önkormányzat a szolgáltatás átvételére.
Az ügy kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is segítő kezet ajánlott. Mint közösségi oldalán írta, a megyei tanács figyelemmel kíséri az eseményeket, és amennyiben a városvezetés kéri, minden rendelkezésre álló törvényes eszközzel segítenek, hogy a lakók, az iskolák és az óvodák ne maradjanak télen, a legnagyobb hidegben sem fűtés és meleg víz nélkül.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb