Hosszabbítás döntött

145

A keddi első meccshez képest a másodikon „csupán” tizenegy gól született, de ezúttal is eggyel többet tudott szerezni a Csíkszeredai Sportklub a román jégkorongbajnokság döntőjében a Brassói Coronával szemben, így már kétmeccses előnyben van. Folytatás szombaton és vasárnap Brassóban.

Ezúttal is határozottabb volt a Sportklub. Győzelem lett a jutalmuk Fotó: László F. Csaba

Egy vízilabdameccsnek is beillő első összecsapás után úgy készült a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona a román jégkorong bajnoki párharc második felvonására, hogy ezúttal hátul rendezik a soraikat. Elég csak arra gondolni, hogy a kedd esti összecsapáson nem kevesebb, mint 16 gól született.
A második felvonásra viszont összekapták magukat a felek. Kisebb helyzetekkel kezdődött a meccs, de szemmel látható volt, hogy ezúttal sokkal nagyobb figyelmet szentelnek a felek a védekező játékra. A kilencedik percben viszont Brnak és Szcsasztlivij egymás után felavathatta volna Tőkét, de a Cenk alattiak hálóőre remekelt, és ez kitolódott a harmad további felére is. Ahogy a túloldalon Onodi is, bár neki sokkal kevesebb dolga akadt. Ezt bizonyítja a 16–8-as kapura lövési arány is.
A második felvonásban a csapatok viszont visszatértek az egy nappal korábban látottakra. A 24. percben Zabludovszkij és Ölander találataival kétgólos előnyre tettek szert. Ezt a kék-fehérek a 25. percben röpke 19 másodpercen belül lenullázták. A gólparádé itt még nem állt le. A vendégek visszavették a vezetést, hogy azt a Sportklub megfordítsa. Ezt követően a Brassón volt a sor megint, hogy két gólt szerezzen és előnnyel vonuljon a második szünetre.
Az utolsó felvonásra mindkét csapat újfent rendezni tudta sorait. A Brassó igyekezett megtartani az előnyét, a biztonságos hokira játszott, míg a hazai csapat minden erőbedobással azon volt, hogy egyenlítsen. És ehhez többször is közel járt. Elég Salló, Szcsasztlivij vagy Fabus ziccereire gondolni, míg a túloldalon csupán Mihály Á. és Macmillan tudott érdemi akciót vezetni. A jeget végül az 56. percben Szcsasztlivij törte meg egy hatalmas bombával, amelyet a Tőkét váltó Polcnak esélye sem volt védeni. Rögtön a gól után pedig Valchar hagyta ki a meccskorongot.
A négy a négy elleni hosszabbításban is inkább a Sportklub akarata érvényesült, hiszen Bjelov és Valchar is ordító helyzeteket hagyott ki. A kulcspillanatot viszont Nagy István 2+2 perces kiállítása hozta meg, amelyet góllal büntetett a hazai alakulat. Szcsasztlivij lökete még lejött Polcról, de a kipattanót Farkas kotorta be, eldöntve a mérkőzést.
A felek Brassóban folytatják a párharcot szombaton és vasárnap egyaránt 18.30-tól.
Román bajnoki döntő, 2. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 6–5 (0–0, 4–5, 1–0, 1–0) – h. u. /Salló (25.), Szcsasztlivij (25., 56.), Fabus (30.), Bjelov (32.), Farkas (71.), illetve Zabludovszkij (23.), Ölander (24.), Bíró G. (28.), Walls (34.), Mihály Á. (39.)/.

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népre március 29-i száméban jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek