Honlap a továbbtanulást tervezőknek

Segít az eligazodásban az UIET

68

Ugyanazon helyre gyűjtötte össze az országban elérhető összes magyar nyelven zajló felsőoktatási lehetőséget az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET). A kezdeményezéssel a székelyföldi fiatalok pályaválasztását szeretnék megkönnyíteni, valamint a belföldi továbbtanulási lehetőségeket népszerűsíteni.

Újdonság az UIET-től. Továbbtanulóknak, magyarul és itthon Fotó: Asztalos Ágnes

A weboldal a www.university.uiet.eu címen jó néhány napja már elérhető, az újdonságot a sajtó képviselőinek is bemutatták az UIET munkatársai.
– A weboldal alapötlete akkor fogalmazódott meg, amikor több végzős fiatal is panaszkodott az egyetemi honlapok kusza útvesztőjére és átláthatatlanságára, és arra, hogy gyakran milyen nehéz valós információkhoz jutni. Ezért gyűjtöttük egy csokorba a romániai magyar egyetemi lehetőségeket egyszerű, közérthető platformra – mondta a projekt ötletgazdája, az UIET alelnöke, Tornai Szilárd. A fiatalok úgy tudják, hogy ilyen jellegű weboldal nem létezik Romániában.
A honlap felépítését és az adatgyűjtést fiatal szakemberek végezték. Karamán Hunor elsőéves egyetemista az informatikai hátteret biztosította, míg Gráncsa Zsolt az arculati elemekért felelt. A megyei tanács támogatásával letisztult, minimalista látványvilágú, egyszerű, átlátható oldal született, amelyen városok, egyetem és szakirány szerint lehet rákeresni a magyar nyelven elérhető továbbtanulási lehetőségekre.
– Az oldalt még „finomítani” kell, később ki szeretnénk bővíteni a román nyelvű egyetemi szakokkal és a pályaválasztási döntésben segítő kérdőívekkel, tesztekkel is – közölte Tornai Szilárd.
A honlapot a továbbiakban elsősorban a Facebookon népszerűsítik, de tavasszal nagyobb, pályaválasztással kapcsolatos rendezvényt is szerveznek majd – közölte az ifjúsági szervezet elnöke, Imre Gábor.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek