Hónap közepén kezdődik a nagytakarítás

65

A hónap közepére ütemezte a csíkszeredai önkormányzat a városi tavaszi nagytakarítást – tudtuk meg Lázár Pétertől. A hivatal városrendezési osztályának vezetője szerint az önkormányzat munkacsoportja már ellenőrizte a megyeközpontban található játszóterek és köztéri bútorzatok állapotát, és ezek felújítása szintén a nagytakarítás idején várható.

Gyerekek örülnek a beköszöntő tavasznak. Szintén az enyhe időjárás teszi lehetővé a városi nagytakarítás rajtját is Fotó: László Róbert
Gyerekek örülnek a beköszöntő tavasznak. Szintén az enyhe időjárás teszi lehetővé a városi nagytakarítás rajtját is Fotó: László Róbert

Tegnap délelőtt döntött a városvezetés a tavaszi nagytakarítás időpontjáról, az egyeztetést követően Lázár Péter osztályvezető lapunknak azt nyilatkozta: március 16-án, szerdán a központból a város külső részei felé haladva kezdődik el az átfogó jellegű akció, és várhatóan április első napjaiban fejeződik majd be a közterek, utcák, lakónegyedek alapos takarítása.
– A városrendezési osztály munkacsoportjával már feltérképeztük a játszóterek, köztéri bútorzatok állapotát, a kisebb és egyszerűbb javításokat az osztály karbantartói elvégzik, a hinták és biztonsági szempontból komolyabb szakértelmet igénylő játékelemek javításához pedig egy szakcég segítségét kérjük majd – tudtuk meg. Lázár Péter szerint a Csíkszeredában található harmincnyolc játszótér mindegyikén van javítani-, de legalább mázolnivaló. A karbantartási munkálatok során az önkormányzat munkatársai ellenőrzik a játékelemek csavarjait, felpuhítják és átgereblyézik a játéktér homokját, pótolják az utcai bútorzatok hiányzó elemeit, illetve kicserélik a korhadt részeket.
– Főként a város szélein, a félreeső játszótereken jellemző a rongálás, ezeknek egy részéről lakossági bejelentést is kapunk. Idén egyébként tervezzük, hogy a játszótereken használati vagy útmutató táblákat helyezzünk el, amelyen többek között arra is felhívjuk majd a lakosság figyelmét, hogy a rendeltetésüknek megfelelően használják az elemeket – részletezte Lázár.
A városrendezési osztály felmérése szerint nagyon rossz állapotban van az Ifjúsági parkban található játszótér, ennek a felújítására az önkormányzat idén 50 ezer lejt különített el egy külön projekt keretében. Szintén megújulnak a Gyermek sétány és a Fűzfa utca modernizálásának a részeként az ezeken a lakótelepeken található játszóterek.
Információink szerint az önkormányzat a tegnapi döntését követően még a hét során összeállítja a városi nagytakarítás részletes, utcákra és lakónegyedekre lebontott programját, ezt és az ideiglenes forgalomkorlátozásról szóló ütemtervet pedig a héten, de legkésőbb a jövő hét elején nyilvánosságra hozza a sajtóban.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.