2021, január 27, szerda.
custom_html_banner1

Homonyik Sándor-nagykoncert és -lemez az erdélyieknek

Huszonnégy év után Made in Transylvania című élő nagykoncertjével tér vissza Homonyik Sándor Csíkszeredába. Az Erőss Zsolt Arénában november 7-én csendülnek majd fel a jól ismert slágerek, ugyanakkor a közönség a 2016-ra várható új nagylemezről is hallhat dalokat. A produkció ötvözi majd a rock- és a komolyzenét, hisz Homonyik Sándor zenekarához csatlakozik egy világszínvonalú vonósnégyes lánycsapat. A koncert anyagából jövőre válogatáslemez jelenik meg, először Erdélyben, mely az új Homonyik Sándor-nagylemez hivatalos előfutára.

HOMONYIK-plakat cikk melle

Homonyik Sándor a rendszerváltást követően az elsők között indult 1991-ben erdélyi turnéra, amelynek egyik állomása Csíkszereda volt. Az előadó azóta töretlenül élvezi az erdélyi magyar közönség támogatását és szeretetét, ezért is választotta produkciója nevéül a Made in Transyvaniát, így köszönve meg a támogatást az erdélyi, székelyföldi közönségnek – mondta el lapunknak a produkciót szervező EFESZ – Erdélyi Fesztivál és Rendezvényszervezés képviselője, Ráduly Attila.
Az 1991-es turnét követően Homonyik Sándor folyamatosan vendége volt a különböző városnapoknak, rendezvényeknek Erdély-szerte, azonban Csíkszeredában nem koncertezett. Idén november 7-én az Erőss Zsolt Arénába tér vissza, ahol az olyan jól ismert slágerek mellett, mint az Álmodj királylány, a Sose búcsúzz el, az Otthon várnak Rád, a Légy hű örökre mellett a 2016-ra várható nagylemezéről is hallhat dalokat a közönség. A korábbi slágerekhez hasonlóan az új dalok szövegét is Miklós Tibor, illetve Demjén Ferenc írta, zenéjüket Menyhárt János szerezte.
A produkció további különlegessége, hogy komolyzenei és rockzenei elemeket ötvöz, hiszen Homonyik Sándor zenekarához csatlakozik egy világszínvonalú vonósnégyes lánycsapat. Hasonlóan meglepetés lesz majd az a női előadó, akivel premierként énekel majd duettet Homonyik Sándor, hiszen eddigi pályafutása során csak férfi előadókkal, például Demjén Ferenccel és Vikidál Gyulával énekelt közösen.
A koncerten elhangzó dalokból még a készülő nagylemez előtt, jövő évben Made in Transylvania címmel kiadnak egy válogatáslemezt, mely először Erdélyben jelenik meg.
Az eseményre két hónapig a csíkszeredai Cafe Freiben felállított Homonyik Sándor-sarokban lehet majd ráhangolódni, ahol nemcsak a koncertjegyeket lehet megvásárolni, hanem nyereményjátékok mellett, amelyeken jegyeket és VIP-belépőket lehet majd nyerni, olyan relikviának számító tárgyakat is kisorsolnak, mint az 1991-es erdélyi turné plakátja, régi lemezek és korabeli, már megsárgult autogramkártyák Homonyik Sándor régi fotóival és dalszövegekkel. Továbbá érdemes feliratkozni az EFESZ hírlevelére (www.efesz.com), első kézből ott lehet értesülni az eseménnyel kapcsolatos fejleményekről.
A www.efesz.com honlap ugyan­akkor az online jegyrendelésre is lehetőséget ad. A weboldalon megrendelt jegyeket körülbelül 10-15 lej szállítási költséggel viszi házhoz a futárszolgálat (kezelési költségek nélkül), és természetesen több jegy rendelése esetén is egy szállítási költségtételt számolnak fel, amennyiben a szállítási cím nem változik, hangsúlyozta Ráduly Attila.
A koncert előkészületeit Ho­monyik Sándor hivatalos honlapján (www.homonyiksandor.hu) és Facebook-oldalán, illetve a szervező csapat kommunikációs csatornáin, hírlevelein (www.efesz.com; facebook.com/efeszcom) követhetik az érdeklődők. (x)

Háromszéki Eszter

Kapcsolódó cikkek:

14,354RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb