Holnapután már lehet sízni a Hargitán

Mikulásokat is várnak a hegyre

123

Tavalyhoz képest egy héttel később kezdődik a síszezon a legmagasabban fekvő székelyföldi síközpontban, a Madarasi-Hargitán. A kiadós havazás egyelőre még várat magára, de a hóágyúk bevetésével néhány pályát mégis sikerült előkészíteni az indulásra.

Bemelegítő sízésre hívják a téli sportok szerelmeseit szombaton, december 8-án a Madarasi-Hargitára. A felvonók készen állnak, a kezdőket a Kicsi Súgó pályára várják, a haladók a Kicsi Mihály pályát próbálhatják ki, sőt a tavalyról már jól ismert Meseerdő gyerekpálya is szombattól a kis sízők rendelkezésére áll. A Síközpont tájékoztatója szerint a múlt szezonhoz hasonlóan, idén is lesz esti sízés, naponta 18 és 21 óra között kivilágítják a Kicsi Súgó, valamint a Kicsi Mihály pályákat. A idénykezdés hétvégéje egyben Mikulás-várós hétvége is lesz, a legautentikusabb Mikulást pedig kétnapos síbérlettel díjazzák a szervezők.
A madarasihargita.hu oldalon már az új árakat is megtalálják az érdeklődők. Egyelőre előszezoni árak érvényesek, a 2 órás jegy felnőtteknek 44, gyermekeknek és nyugdíjasoknak 29 lejbe kerül. Az egynapos bérletért 66, illetve 45 lejt kell fizetni, de lehet venni 2-6 napos bérletet is. A hétvégi jegy 2 nappali és 1 esti sízést foglal magában, a hónap végéig a felnőtteknek 158 lejbe, gyerekeknek és időseknek 108 lejbe kerül, a szezonbérlet ára pedig jelenleg 780, illetve 560 lej.
A Madarasi-Hargitán a sípályák hossza összesen 4,5 km, a leghosszabb közülük a maga 750 méterével a Súgó pálya. A többi pálya megnyitása az időjárás függvényében alakul majd – közölték az üzemeltetők, miközben arról biztosítottak, hogy dolgoznak a mihamarabbi indításon, és megígérték, hogy a fejleményekről folyamatosan tájékoztatják az érdeklődőket a Madarasi-Har­gita Síközpont közösségi oladalán.
Akárcsak az előző években, a hegyre vezető utakat rendszeresen takarítják, ám az elakadások elkerülése végett a hólánc használata az új szezonban is kötelező. A szabály alól kivételt képeznek az összkerék-meghajtású járművek.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.