2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Holnapig jelentkezhetnek

Táncház, kézműves-foglalkozások, kirándulások, előadások és számos egyéb program várja a 23. Gyimesi tánctábor idei résztvevőit július 28.–augusztus 4. között Gyimesközéplokon. Az évek során hagyománnyá vált programra még holnapig jelentkezhetnek az érdeklődők.

Újból megnyitja kapuit vasárnaptól a Gyimesi tánctábor. A program helyszíne ezúttal is a gyimesközéploki kultúrház, amely napi öt óra tánc- és népdaltanulástól, és négy óra esti táncháztól visszhangzik majd a következő napokban. Mindemellett számos alternatív program is várja az érdeklődőket, akik a gyimesi és felcsíki táncokkal, illetve népdalokkal is megismerkedhetnek majd. A jelen lévő tanárok hegedűt, hegedűkontrát, pásztor­furulyát, kobozt és gardonyt is tanítanak haladó szinten. A szervezők azt kérik, hogy a táborra érkezők hozzanak magukkal hangszert!
A kézműves-foglalkozások iránt érdeklődők a bundahímzés, csipkehorgolás, nemezelés, kötélfonás, ostorfonás, illetve bútorfestés fortélyait sajátíthatják el. A tábor ideje alatt neves szakemberek tar­tanak néprajzi és más, a magyarság történetével, kultúrájával, szellemiségével kapcsolatos előadásokat a jelenlévők számára. Többek között Bernád Ilona természetgyógyász és kutató, Lovász Irén néprajzkutató, népdalénekes, és Szalay Zoltán népzenekutató osztja meg gondolatait a hallgatósággal.
Az érdeklődők holnapig még jelentkezhetnek a 0752–855308-as telefonszámon vagy a +3630–6986018 és a +3620–6626667-es elérhetőségek valamelyikén, illetve e-mailen a gyimesitanctabor@gmail.com címen.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb