Holnap még jelentkezhetnek

VIII. Lány- és asszonytalálkozó

56

November 16–17. között az Áradat Egyesület újból megszervezi a Lány- és Asszonytalálkozót Csíksomlyón. A már hagyományossá vált rendezvény idén is önismereti útra hívja a résztvevőket, akik ezúttal a mesék világán keresztül boncolgatják a női lét kérdéseit. Jelentkezni november 10-ig, szombatig lehet.

November 16–17. között nyolcadik alkalommal szervezi meg az Áradat Egyesület a Lány- és Asszonytalálkozót Csíksomlyón. A hagyományossá vált rendezvény koncepciója változatlan, ezúttal is önismereti útra ösztönzi a résztvevőket. A szervezők azonban mindig igyekeznek bővíteni a programot, a jelenlévők idén például a mesék világán keresztül boncolgatják a női lét kérdéseit.
Schmidt Zsófia szervező, az Áradat Egyesület irodavezetője lapunk kérdésre elmondta: eddig 110 személy jelezte részvételi szándékát, és holnap még elfogadják a jelentkezést.
– November 10-én lejár a határidő, azután hiába keresnek fel minket ezzel az igénnyel. Eddig, Szé­kelyudvarhelyről, Szentegyházáról, Gyergyó környékéről, Kéz­di­vásárhelyről, Tusnádfürdőről, Csík­szeredából, Békéscsabáról és Ma­ros­vásárhelyről jelentkeztek résztvevők – számolt be Schmidt Zsófia.
A szervező azt is elmondta, miért épp a mesék birodalma az idei találkozó témája.
– A tematika az önismeret, önkifejezés, stílus, spiritualitás köré csoportosul. Azért jut fontos szerep a mesének idén, mert a felnőtteknek is ugyanúgy szükségük van erre a fantáziavilágra, akárcsak a gyermekeknek. Ez olyan eszköz, amely gyógyító szereppel bír, és segít feldolgozni olyan eseményeket, történéseket, amelyeket magunkban hordozunk – taglalta az Áradat Egyesület irodavezetője.
Megjegyezte azt is, hogy a műhelymunkákkal minél több nőt akarnak megszólítani, és arra ösztönözni, hogy elindítsák vagy folytassák az önismereti útjukat.
– Azt szeretnénk, ha a résztvevők minél hatékonyabban tudnák használni a spiritualitást az önkifejezésben, és olyan élményekkel gazdagodnának, amelyeket be tudnak építeni hétköznapjaikba. Olyan meghívottjaik lesznek, akik arra buzdítják a nőket, hogy megtalálják a saját önkifejezési útjukat – mutatott rá Schmidt Zsófia.
A VIII. Lány-és Asszonytalálkozó tehát november 16–17. között lesz a csíksomlyói Jakab Antal Házban, de jelentkezni már csak holnap lehet. A részvételi szándékot személyesen a Szék út 147. szám alatt, e-mailben az aradategyesulet@gmail.com címen vagy telefonon a 0754–872640-es számon jelezhetik az érdeklődők.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek