Hokiznak a gyerekek

103

Góbé-kupával díjazott nemzetközi gyermek-jégkorongtornát rendeznek hétvégén a csíkkarcfalvi műjégpályán. A tervek szerint összesen 21 csapat közel 260 jégkorongozója fog pályára lépni. A tornát az U8-as és az U10-es korosztályoknak szervezik.

Elnapolták a Sportklub meccseit Fotó: Pál Zoltán
Elnapolták a Sportklub meccseit Fotó: Pál Zoltán

Szombaton a Hargita Megyei Jégkorong Egyesület az Erdély Jégkorong Liga keretében a csíkkarcfalvi műjégpályán szervezi meg a Góbé-kupa 2015 U8-as és U10-es korosztályok számára kiírt tornát. A Góbé-kupa küzdelmein összesen 21 csapat és közel 260 gyermek vesz részt, a tornára érkeznek csapatok Sepsiszentgyörgyről, Kézdivásárhelyről, Ploieşti-ről, Bukarestből, Brassóból, de jelen lesz a Galaci Dunărea és a Gloria Kisinyov közös gárdája. Hargita megyéből a Csíkszentimrei Sasok, az ISK Csíkszereda, az ISK Gyergyószentmiklós és a Csík­karc­falvi Felcsík SK indul a tornán. A mérkőzéseket reggel 8 és délután 4 óra között játsszák a felcsíki hokipályán.
A tornát a Székelyudvarhelyi Közösségi Alap, a Merkúr Székelyföldi Üzletlánc a Kis Góbé program keretében támogatja, szponzor a Harmopan Rt., társszervező pedig a Felcsíki Műjégpálya.

Szerződéskötés és meccselnapolás
A korábban beharangozott Irek Khafizov, illetve Alexander Dyadyushko aláírt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatához, a jövő héten esedékes mérkőzéseken már pályára is léphetnek új csapatukban, amennyiben az edző, Artur Oktyabrjov bizalmat szavaz nekik. A jövő hétvégi mérkőzésekkel kapcsolatosan a jégkorongcsapat vezetősége tájékoztatta lapunkat, hogy a program módosult. Jövő pénteken és szombaton a Sportklub egy időben kellett volna a román bajnokságban és a MOL Ligában is pályára lépjen. Páros mérkőzés van ugyanis a Galaci Dunăreával, illetve azokon a napokon a Debreceni HK-val és az Újpesti TE-vel kellett volna megmérkőzzenek a csíki fiúk, utóbbiakat ráadásul idegenben kellett volna játsszák. A MOL Liga tegnapi ülésén engedményeket tettek a Sportklubnak, és elnapolták a MOL Liga-meccseket. Az Oktyabrjov-legénység az eredeti tervek szerint a román bajnoki meccseket lejátssza pénteken és szombaton, utána pedig elutaznak Debrecenbe, ahol már vasárnap meccsük lesz. Az Újpesti TE elleni mérkőzést hétfőre napolták, míg a Ferencvárosi TC ellenit keddre.
Ugyancsak módosultak a december 11–12-ei mérkőzések időpontjai is, ahol szintén átfedés volt. A Sportklub ezeken a napokon a Bukaresti Steauával játszik Csíkkarcfalván, míg a rákövetkező két napon fogadják a Dunaújvárosi Acélbikákat, illetve a Debreceni HK-t.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek