Hogyan lehet lezárni a naplót?

Online is lehet beiratni a gyermeket óvodába és az előkészítő osztályba

90

Online, a minisztérium által kidolgozott program szerint lehet beíratni a gyerekeket az óvodába és az előkészítő osztályba – adta hírül az Agerpres hírügynökség, idézve a a tanügyminisztérium szerdai közleményét. A tárca ugyanakkor a naplók lezárásának módját is szabályozta.

Iskolai anyakönyv Illusztráció/HN-archív

A dokumentum szerint a gyermekek pszichoszomatikus értékelését a szülők/törvényes gyámok felelősségnyilatkozata helyettesíti, amelyhez csatolják az illetékes óvoda vonatkozó okmányát.

Ugyanakkor szintén a minisztérium által kiadott program szerint kell megszervezni a tanári véglegesítő és fokozati vizsgákat, illetve a rendes tanári állásokra kiírt versenyvizsgákat.

A minisztériumi értesítés több lehetőséget is felsorol a felső tagozatos, a középiskolai és szakiskolai tanulók lezárására.

Ezek szerint, ha a gyereknek meg van a két jegye a második félévben, ezek alapján le lehet zárni a tanévet. Ha csak egy jegye van, akkor kaphat egy második jegyet az online oktatás során kifejtett tevékenységére. Ha csak egy jegye van, és nem értékelhető az online oktatás alatt kifejtett tevékenysége, akkor második jegynek beírható az első félévi általánosa.

„Ha a gyereknek egyetlen osztályzata sincs a második félévben, akkor az első félév általánosa év végi általánosnak számít. Ha az első félévben a tanuló nem ért el legalább ötös átlagot, akkor a tanár a diákkal együtt dönt arról, hogy mikor nyújthat be egy írásbeli dolgozatot/projektet, amit osztályozni lehet, és ez a jegy lesz – akárcsak a pótvizsga esetében – az éves általánosa” – fejti ki a közlemény.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.