Hó végéig lehet még igényelni a támogatást

70

Legkésőbb február 29-én postázhatják a Szülőföldön magyarul nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásra az igényléseket az érintettek. Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor szerint eddig több mint 12 ezer pályázat érkezett a Szülőföldön magyarul csíkszeredai irodájához.

Az előző ciklusban 150 ezer pályázatot ellenőriztek Csíkszeredában. Bár változás évek óta nincs, továbbra is sok a hiányos igénylés
Az előző ciklusban 150 ezer pályázatot ellenőriztek Csíkszeredában. Bár változás évek óta nincs, továbbra is sok a hiányos igénylés

Az előző pályázati ciklusban több mint 155 ezer igénylést ellenőrzött a Szülőföldön magyarul csíkszeredai pályázati iroda, ebből 1900-nál több pályázatot érvénytelenítettek a dokumentáció hiányossága miatt. A nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás 2015/2016-os tanévre meghirdetett pályázatára eddig több mint 12 ezer igénylés érkezett be a csíkszeredai irodába, Kovács- Ferenczi Noémi programkoordinátor szerint azonban, bár az igénylés feltételei évek óta nem változtak, még mindig sok a hiányos pályázat.
– Felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy az igényléseket érvényes személyazonossági igazolvány másolattal, valamint a gyermek születési bizonyítványának másolatával küldjék be, és az oktatási intézmény által adott igazoláson ne legyen javítás, felülírás vagy törlés – közölte a programkoordinátor.
A hiányos dokumentációk esetében a Szülőföldön magyarul pályázati iroda pótlásra szólítja fel a szülőket, ebben az esetben az érintettek nem kell az egész igénylést újraküldjék, elég, ha csak a szükséges papírokat postázzák. A hiánypótlásra való felszólításokat áprilisban kezdi el kiküldeni az iroda, és az átvételtől számított 15 napon belül kell postázni a kért dokumentumokat, különben a pályázat érvénytelen lesz.
– Természetesen a szülők, ha észrevették, hogy hiányos vagy hibás a pályázati ügycsomó, azonnal korrigálhatják, tehát nem kell megvárják a felszólítást. Ez esetben a borítékra írják rá a „hiánypótlás” szót – mutatott rá Kovács-Ferenczi Noémi.
A programkoordinátor szerint a csíkszeredai irodába beérkező igénylések feldolgozása június közepéig tart, ezt követően a jóváhagyott pályázatokat továbbítják a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. felé, amely majd felülbírálja azokat. A programban a nevelési, oktatási valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásra meghirdetett összeg 17 200 Ft-nak megfelelő (mintegy 250) lej, a hallgatói pályázat összege pedig 2800 Ft (40 lej).

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek