Hívd Bukarestet, Brassót, vagy esetleg Varsót!

48

A multinacionális cégek egyik legnagyobb húzása az ügyfélszolgálatok központosítása volt. Ez nekik jó, nekem viszont nagyon nem jó. Úgy általában véve nem ügyfélbarát a központosítás, de sajnos, változtatni nem lehet rajta.
Volt net, nincs net, van szabadnap, nincs munkanap. Hívod az ügyfélszolgálatot, kicseng, nem veszik fel a telefont. Nekem is szabadnap, biztosan nekik is. Négy nap internet nélkül, még jó, hogy nem kell dolgozni, kibírtam, a baj csak akkor tetőzött, mikor dolgozni kellett. Volna. Mert nyet net. Ami nekik még szabadnap, az nekem már munkanap, szóval elég kellemetlenül telt el a vasárnap, miközben kábelt húztam hol ki, hol át, hol vissza, meg amerre értem. Szerencsére volt mobilkütyü, amin csordogáltak a bitek.
Mivel magától a probléma nem oldódik meg, legfeljebb tetőzik, vasárnap után tegnap is net nyet. Elmaradt a szokásos levélolvasás, a válaszolgatás, vártam míg várhattam, utána léptem, mert a semmittevésnél nincs rosszabb az égvilágon. Mondják, hogy jobb hiába ülni, mint hiába dolgozni, de valójában egyiket sem kedvelem. Szerencsére ügyfélszolga hétfő lévén munkában volt, igaz, a válasza nem „azonnal”, hanem „a nap folyamán”. Azaz neki belefér 23 óra 59 perckor is megjavítani a kütyüt, de nekem és még néhány kollégának nem. Leléptem, mert nem lehet egész nap spider solitaire-t játszani munkahelyen, inkább hasznossá tettem magam. És elgondolkodtam.
Vajon az ügyfélszolga ha otthon telefon, internet, villanyáram, netán télen gázszolgáltatás nélkül marad, nem lesz ideges, ha azonnal helyett a nap folyamán vagy 48 órán belül lesz a szakmabeli kollégájának a válasza? Egyáltalán a mai központosított világban, amikor Csíkszeredában magyarországi, Nagyszebenben németországi, Bukarestben norvégiai cégeknek vannak ügyfélszolgálati központjaik, romániai hölgy/úr válaszol-e a hívásomra? Vagy esetleg románul is remekül beszélő lengyel, netán vietnami vagy kínai? Mert egy alkalommal szintén internetprobléma miatt hívtam az ügyfélszolgálatot, s mikor mondtam, hogy Csíkszereda északkeleti részén… Itt állított meg s közölte, az életben nem volt Romániában, s ha rajta múlik, nem is jön. Varsóban lakott.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek