csütörtök, november 26, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Hitéleti hírek

Szentségimádás az alsódobói kápolnában
Minden hónap első csütörtökén szentségimádást tartanak a vágási egyházközség filiájában található alsódobói Isteni Irgalmasság-kápolnában. Ma 2 órakor elimádkozzák az örvendetes, a világosság, a fájdalmas és a dicsőséges rózsafüzért, majd az isteni irgalmasság rózsafüzért. Du. 4 órakor szentmisét mutatnak be, amely szentségi áldással fejeződik be. Az imaalkalom alatt gyónási lehetőség van.

Elsőpénteki keresztút a Székely Kálvárián
Minden hónap elsőpéntekén keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. A szervezők várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni. Holnap du. 5 órakor kezdődik az ájtatosság.
Örökös szentségimádás Bögözben
Holnap a bögözi templomban örökös szentségimádási napot tartanak.

Elsőszombat Csíksomlyón
A csíksomlyói kegytemplomban elsőszombaton este 7 órától szentmisét tartanak, ezt megelőzően, délután 6 órától pedig engesztelő imaórát. A liturgia után rózsafüzér-imádkozás van és gyertyás körmenetben viszik a Szűzanya kegyszobrának másolatát a templom előtti téren. Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, a szentmisébe bekapcsolódhatnak a csiksomlyo.ro honlapon követhető élő közvetítés révén vagy az erdélyi Mária Rádió hullámhosszán.

Papszentelés és primícia Ditróban
A gyulafehérvári székesegyházban Jakubinyi György érsek áldozópappá szentelte Fülöp Szabolcs-Sándor diakónust, aki első ünnepélyes szentmiséjét szülőfalujában, a ditrói Jézus Szíve-plébániatemplomban mutatja be szombaton 11 órától. Ugyancsak a ditrói Jézus Szíve-plébániatemplomban a vasárnap 11 órakor kezdődő szentmisén Jakubinyi György érsek pappá szenteli Kovács Szabolcs diakónust, aki Rómában végzi tanulmányait. A papszentelés egyben az újmisés primíciája is.

Kneipp-terápia
A csíkbánkfalvi közbirtokosság székházában vasárnap este 7 órától Péter Mária M. Imelda, mallersdorfi ferences nővér tart előadást A kneipp-terápia – A víz gyógyító ereje címmel. A Kneipp-kúra természetes alapokon nyugvó gyógymód, egyszerű, természetes eszközökkel és kíméletes alkalmazási móddal. Érdemes megtanulni a hideg-meleg víz helyes használatát, gyógyszerként tekinteni arra, amit orvosságként szánt nekünk a Teremtőnk.

Hálaadó Istentisztelet Maroshévízen
Vasárnap 2 órakor hálaadó istentiszteletet tartanak Maroshévízen, a református templomban.

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb