Hitelességi gondokkal küzd a DNA

39

Árthatnak az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) hitelességének az intézménnyel kapcsolatban kirobbant botrányok, amelyekre eddig nem sikerült meggyőző választ adni – mondta Korodi Attila RMDSZ-es parlamenti képviselő a Radio France Internationale-nak adott interjújában. Korodi szerint a DNA elnöke, Laura Codruţa Kövesi kitölti 2019-ig szóló mandátumát.

Korodi „hitelességi gondok­ra” gyanakszik, mert – mint kifejtette – a jelen­legi botrányokra eddig adott intézményes válaszok nem elég meggyőzőek. „Felmerül a kérdés, hogy megjelennek-e további botrányok, további felvételek is, amelyeket különböző személyek hoznak nyilvánosságra. Ha azokat sem kísérik megfelelő érvek vagy ellenérvek, ha azokat sem elemzik ki komolyan, intézményes szinten, és a romániai társadalom nem fog megnyugtató választ kapni, akkor ez az intézmény, a DNA rengeteget fog veszíteni, és vele együtt valószínűleg Románia is” – fogalmazta meg a Hargita megyei képviselő.
Az RMDSZ-es képviselő szerint az egyelőre tisztázatlan „ploieşti-i ügyek” és más jelek is utalnak arra, hogy „a DNA-n belül lehetnek olyan eljárási módszerek, gyakorlatok, amelyek nem korrektek.” Leszögezte ugyanakkor, hogy ezen információk hitelességét kizárólag az Igazságügyi Felügyelet és a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács hivatott megállapítani.
Korodi szerint a DNA főügyésze, Laura Codruţa Kövesi ki fogja tölteni 2019-ig szóló mandátumát, hiszen már bejelentette, hogy nem áll szándékában lemondani, és az államfő is úgy nyilatkozott: nem látja jelen pillanatban indokoltnak a korrupcióellenes főügyész menesztését. „Nem hiszem, hogy rövid időn belül változás lesz” – mondta az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője.

Agerpres

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek