Hírfolyam

65

Bákót kapták. A Román Labdarúgó-szövetség elkészítette a labdarúgó Románia-kupa negyedik fordulójának párosításait, ahol már a második ligában szereplő csapatok is bekapcsolódnak a küzdelmekben. Az FK Csíkszereda pedig azt a Bákói Aerostart kapta ellenfélül, akik a csíkiak kárára jutottak fel a másodosztályba. A találkozót jövő csütörtökön 16.30 órától rendezik Csíkszeredában. Az FK remekül kezdte a bajnoki idényt, hiszen előbb Barczarozsnyót, majd a Székelyudvarhelyi FC-t győzte le magabiztos játékkal a harmadik ligában. Ugyanez nem mondható el a bákói alakulatról, amely egy osztállyal feljebb öt találkozó után mindössze 1 pontot gyűjtött össze. Kikaptak a Panduriitól, a Târgoviștetől, az Energeticianultól, majd legutóbb az ACS ASU Poli Temesvártól, míg egyetlen pontjukat a Bukaresti Metaloglobus ellen érték el. Érdekesség, hogy a legutóbbi idényben a Románia-kupa harmadik körében találkoztak a csapatok, amikor a Bákó 2–0-s győzelmet aratott.

Csíkiak a válogatottban. A Székelyföldi Labdarúgó Akadémia két akadémistáját hívták be a romániai U17-es válogatottba miután Daniel Mogoșanu szövetségi kapitány Szondi Botond és Vita Dániel játékára is számít. A romániai korosztályos válogatott a lengyelországi Syrenka-kupán vesz részt, ahol a B csoportban, a házigazda lengyelek, Észtország és Belgium hasonló korosztályú válogatottjaival mérheti össze tudását. Az első mérkőzésre pénteken kerül sor Belgium ellen.

Rajtolt a bajnokság. Az elmúlt hétvégén Besztercén rajtolt a felnőtt román asztalitenisz-csapatbajnokság B-divíziója, a tizenhat csapatos mezőnyben két csapattal is jelen volt az ISK-FSK Szé­kely­udvarhely. A mezőnyt két nyolcas csoportra osztották, ahol túrné rendszerben mindenki mindenkivel megmérkőzött a három nap alatt. Mindkét csapatban a fiatal játékosok kaptak lehetőséget, a két csapatkapitány Mózes Gyula és Fejér András mellett, és éltek is a lehetőséggel. A dr. Mózes Gyula, Sánduly Levente, Karácsony Dániel és Vetésy Norbert alkotta második számú csapat három győzelmet és négy vereséget, míg a Fejér András, Medvés Antal, Jenei Barnabás és Geréb Attila felállítású alakulat öt győzelem mellett két vereséget könyvelhetett el. Előbbiek ötödik, míg utóbbiak a harmadik helyen zárták az első tornát.

Felülvizsgálnák a szabályt. Európa élklubjainak vezetőedzői azt javasolták a kontinentális labdarúgó-szövetségnek (UEFA), hogy vizsgálja felül az idegenben szerzett gólok szabályát a kupasorozatokban. A szakemberek elsősorban azzal érveltek, hogy ma már korántsem olyan nehéz vendégként gólt szerezni, mint évtizedekkel ezelőtt, amikor bevezették a szabályt a párharcok eldöntésére. Giorgio Marchetti, az UEFA helyettes főtitkára úgy fogalmazott, az UEFA nyitott a vitára a szabályról, amelyet a kieséses párharcokban használnak a továbbjutás eldöntésére. Jelenleg ha a két meccs után döntetlen az állás, akkor az a csapat lép a következő körbe, amelyik idegenben több gólt szerzett, és ha ez sem dönt, akkor következik a hosszabbítás. „Az edzők úgy gondolják, ma már nem olyan nehéz vendégként gólt szerezni, mint a múltban, ezért szeretnék, ha felülvizsgálnánk a szabályt, és ezt meg fogjuk tenni. A futball megváltozott” – mondta Marchetti, aki hozzátette, az érvelés szerint a szabály jelenleg kontraproduktív, mivel a hazai csapat kényszerül védekezésre, nehogy gólt kapjon, amellyel rendkívül nehéz helyzetbe kerülne. A szabályt 1965-ben az azóta megszűnt KEK-ben vezették be, hogy elkerüljék a pénzfeldobást, vagy a semleges helyszínen újrajátszást a továbbjutás eldöntésére. Akkoriban viszont nagy kihívást jelentett az utazás, vagy éppen a vendégként tapasztalható szokatlan körülmények, ugyanakkor má­ra ezek rutinszerűvé váltak. Az edzők másik javaslata az volt, hogy a legerősebb ligákban azonos időpontban záruljon az átigazolási szezon.

Távozott a sikeredző. Nem folytatja a munkát a kolumbiai labdarúgó-válogatott élén José Pekerman. Kolumbia valaha volt legeredményesebb szövetségi kapitánya állítólag anyagi okok miatt állt fel a kispadtól. Pekerman 2012 januárja óta irányította a kolumbiai csapatot, amit kijuttatott a 2014-es és az idei világbajnokságra is. Brazíliában 5. helyen végzett a csapata, Oroszországban 9. lett, előtte soha nem volt 14.-nél előrébb a válogatott. A Copa Américán is jól szerepelt: egy harmadik helyet szerzett 2016-ban, ami 2001 óta a legjobb eredménye volt Kolumbiának. A szakember szerződése a kolumbiai szövetségnél augusztus 31-én lejárt, állítólag az anyagiak miatt nem tudtak megegyezni a folytatásról, de a szövetség elnöke szerint a személyes okok miatt történt a szakítás.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek